Πριν δύο χρόνια ήταν η απόφαση του Λεμπρόν Τζέιμς για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του που καθήλωνε όλο τον μπασκετικό πλανήτη. Σήμερα, έστω και σε μικρότερο βεληνεκές αλλά με τεράστιο ενδιαφέρον τουλάχιστον στην Ελλάδα, αναμένεται η απόφαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το μέλλον του. Οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το διαζύγιο μετά από 13 χρόνια απόλυτα πετυχημένης συνεργασίας είναι πιο κοντά από ποτέ, αλλά ουδείς μπορεί να είναι απόλυτος μέχρι (και αν) πέσουν οι τίτλοι τέλους σε αυτή τη σχέση ζωής.

Στη χθεσινή δίωρης διάρκειας συνάντηση συμμετείχαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος από πλευράς ΚΑΕ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης από την άλλη, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη… ανάμεσα. Από διοίκηση και προπονητές δεν διέρρευσε το παραμικρό, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως παρά τη δεδομένη επιθυμία για ανανέωση της συνεργασίας, δεν έγιναν οι απαιτούμενες εκατέρωθεν υποχωρήσεις, τόσο στο θέμα του μπάτζετ, όσο και σε κάποια οργανωτικά ζητήματα που αποτελούν σημεία τριβής. Αν η απόφαση λαμβανόταν χθες, θα ήταν… διαζύγιο, ωστόσο το γεγονός ότι η υπόθεση πήρε παράταση μίας ημέρας αφήνει κάποιες πιθανότητες το θρίλερ να έχει ανατρεπτικό φινάλε.

Οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση σήμερα, πιθανότατα το μεσημέρι. Σε αυτή θα γίνει μία τελευταία προσπάθεια προσέγγισης, που αν είναι ανεπιτυχής, θα οδηγήσει σε ένα φιλικό «αντίο», το οποίο θα προσυπογράφεται από μία κοινή ανακοίνωση-δήλωση διοίκησης και προπονητή. Είναι αβέβαιο, δε, αν και πόσο μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξουν στις εξελίξεις οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποτρέψουν το χωρισμό.

Για διαδοχολογία… ούτε λόγος ακόμη. Αυτή θα απασχολήσει μόνο εφόσον υπάρξει διαζύγιο. Πάντως οι πιθανότητες να είναι ο Δημήτρης Ιτούδης αυτός που θα προαχθεί σε ρόλο πρώτου προπονητή φαίνεται πως είναι ελάχιστες και το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει τον «Ζοτς» ως δεξί του χέρι και στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πηγή: sport-fm.gr