Μία πεντάδα απουσιών θα έχει η Εθνική στην έναρξη της προετοιμασίας της για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Μετά τους δικαιολογημένους Ζήση, Μπουρούση, Φώτση, αλλά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ηλία Ζούρο λόγω υποχρεώσεων με τις ομάδες τους στους τελικούς του ιταλικού και του τουρκικού πρωταθλήματος αντίστοιχα, απών θα είναι και ο Νικ Καλάθης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομογενής γκαρντ θα έρθει με καθυστέρηση μίας ή δύο ημερών στην Αθήνα από τις ΗΠΑ.

Οι τρεις «Ιταλοί» θα ενσωματωθούν στην αποστολή στην καλύτερη περίπτωση στις 16 και στη χειρότερη στις 22 Ιουνίου (θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η σειρά των τελικών), ενώ ο Ηλίας Ζούρος είτε αύριο, είτε στις 15 του μήνα (σήμερα η Αναντολού Εφές αναμετράται με την Μπεσίκτας για έκτη φορά στους τελικούς και χάνει 3-2).

Οι προπονήσεις θα γίνονται σε πρώτη φάση υπό τις οδηγίες των συνεργατών του, Δημήτρη Πρίφτη και Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Στην πρώτη συγκέντρωση παρόντες θα είναι οι εξής παίκτες: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής (Μπιλμπάο), Μάικ Μπράμος (Γκραν Κανάρια).

Στην προετοιμασία θα συμμετέχουν μέχρι και την επιστροφή της αποστολής από τα φιλικά στο Κάουνας (16/6 με Ρωσία και 17/6 με Λιθουανία) οι Ζήσης Σαρικόπουλος και Βασίλης Καββαδάς (Πανιώνιος), που εν συνεχεία θα ενσωματωθούν στην Εθνική Β’.

Πηγή: sport-fm.gr