Εκτός από τους «ροχιμπλάνκος» – που είναι το θεωρητικό φαβορί του ομίλου- οι «κίτρινοι» θα βρουν απέναντί τους τις Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ, στην προσπάθειά για την κατάληψη μίας από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη φάση των 32 του θεσμού.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πρόκειται για τον δεύτερο ιστορικότερο σύλλογο της Μαδρίτης μετά τη «βασίλισσα» Ρεάλ… Οι «ροχιμπλάνκος» του Κίκε Φλόρεθ δείχνουν να επιστρέφουν σιγά – σιγά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κάτι που αποδεικνύεται και από την κατάκτηση του περυσινού Europa League, όπου στον τελικό επικράτησε στην παράταση της Φούλαμ με 2-1.

Η ένατη θέση που κατέκτησε στην περυσινή Primera Division, δεν θέτει καθόλου σε αμφισβήτηση την τεράστια ποιότητά της σαν ομάδα. Παίκτες της αξίας των Ντιέγκο Φορλάν, Σέρχιο Αγκουέρο, Σιμάο και Τόμας Ουιφαλούσι αποδεικνύουν του ισχυρισμού το αληθές. Η φετινή σεζόν ξεκινάει με πολλά όνειρα και στο «Βιθέντε Καλντερόν» περιμένουν εκτός από τη νέα ευρωπαϊκή διάκριση και την κατάληψη μιας θέσης στην κορυφαία τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, για τη συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ απέναντι στην Ίντερ, στο Λουί Ντε του Μονακό το βράδυ της Παρασκευής, θα αποτελέσει το πρώτο δείγμα γραφής της νέας Ατλέτικο.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Τις «ασπιρίνες» του Γιουπ Χάινκες έβγαλε η κληρωτίδα ως αντίπαλο του Άρη από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Οι φιναλίστ του Champions League τη σεζόν 2001-2002, διαθέτουν ένα εξαιρετικά πειθαρχημένο σύνολο το οποίο μπορεί – αν δεν προσεχθεί – να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η κατάληψη της τέταρτης θέσης στην περυσινή Bundesliga, δεν της επέτρεψε να κουνήσει… σεντόνι, αφού έχασε στο νήμα από τη Βέρντερ Βρέμης, το εισιτήριο για το Champions League της νέας χρονιάς. Η εντυπωσιακή της νίκη στο «Βεστφάλεν» στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος απέναντι στην Ντόρτμουντ (2-0), γεμίζει με προσδοκίες τους φίλους της ομάδας, τα όνειρα των οποίων φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, αφού αποκλείστηκε στον σκανδιναβικό… εμφύλιο από την Κοπεγχάγη. Οι πρωταθλητές Νορβηγίας αποτελούν μία ομάδα με συνοχή και ομοιογένεια, πράγμα που συνάδει και με την παρουσία 23 Σκανδιναβών στο ρόστερ της. Έχει πολλάκις βρεθεί αντιμέτωπη με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (σε επίπεδο Champions League), σε αναμετρήσεις που οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων.

Πηγή: sport-fm