Ο ημιτελικός του Final-4 της Κωνσταντινούπολης πλησιάζει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday θυμάται κάτι από όλες του συμμετοχές. «Δεν ξεχωρίζω κάποιο», αναφέρει ο αρχιτέκτονας της δυναστείας του Παναθηναϊκού.

«Είναι η 21η μου χρονιά ως προπονητής και μπορείς να φανταστείς πόσους παίκτες έχω κοουτσάρει. Πόσα έχουμε πάρει μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξέρω πόσο πολύ έχουν δουλέψει. Πάντα θα τους ευχαριστώ για όσα έχουν δώσει και όσα δίνουν. Θέλω κάθε μέρα να έρχονται στην προπόνηση και να υπάρχει σχέση και σεβασμός μεταξύ μας», πρόσθεσε.

2000: Θεσσαλονίκη
ΤΕΛΙΚΟΣ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ 73-67
«Ηταν η πρώτη μου χρονιά στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ηταν πολύ σημαντικό ότι στο ίδιο γήπεδο είχαμε παίξει λίγο νωρίτερα για το φάιναλ φορ του ελληνικού Κυπέλλου, τρόπαιο που είχαμε χάσει από την ΑΕΚ. Ολοι οι οπαδοί μας μας είχαν πει ότι αυτό που θέλουν είναι τον ευρωπαϊκό τίτλο. Μας είχαν δώσει ενέργεια. Εγινε μεγάλο ματς. Σημαντικοί παίκτες ήταν οι Μποντιρόγκα, Αλβέρτης, Ρέμπρατσα, Ρότζερς, Τζεντίλε, ο νεαρός τότε Φώτσης, ο Κοχ, ο Μπερκ… Είχαμε καλή ομάδα, πήραμε μεγάλο αποτέλεσμα και έγινε τεράστια γιορτή. Πριν από τον τελικό ο Κάτας, που έπαιζε σε εμάς και ήταν πρώην παίκτης της Μακάμπι, μου είχε πει: “Κανένας από τη Μακάμπι δεν μπορεί να με σταματήσει”. Ηταν τόσο σίγουρος, είχε τόση αυτοπεποίθηση. Και ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Δεν πέρασε από το μυαλό μου πως ξεκινά μια δυναστεία. Ημουν χαρούμενος, για όλη τη σκληρή δουλειά που είχαμε κάνει και απέδωσε καρπούς».

2011 Βαρκελωνη
ΤΕΛΙΚΟΣ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ 78-70

«Κανείς δεν πίστευε στην πρόκρισή μας επί της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα, εκτός από εμάς. Μετά το πρώτο ματς που χάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα, είπα στους παίκτες: “Ελπίζω να καταλάβατε ότι έχετε πιθανότητες”. Στο δεύτερο παιχνίδι νικήσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα και ήρθαμε στο ΟΑΚΑ, για να εξηγήσουμε ότι επειδή παίζουμε στην Αθήνα δεν είναι κάποιο αβαντάζ για εμάς. Δώσαμε δύο σκληρούς αγώνες και πήγαμε στο φάιναλ φορ. Στον ημιτελικό, συναντήσαμε τη Σιένα, ομάδα με τους ίδιους παίκτες και τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια. Σκεφτόμασταν πως αν περάσουμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το τρόπαιο. Στο άλλο παιχνίδι, η Μακάμπι νίκησε εύκολα τη Ρεάλ. Πιστεύω ότι το αξίζαμε».

Πηγή: sport-fm.gr