Είναι γνωστό εδώ και ημέρες ότι ο Ντομίνγκος Πασιένσια βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Νέες πληροφορίες όμως, από την Πορτογαλία καθιστούν την περίπτωσή μια από αυτές που έχουν προκρίνει οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων, έναντι των άλλων, δίνοντας της –μάλιστα- και αρκετές πιθανότητες για να προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες από την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν αναζητήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον Πασίενσια, τον οποίο εκτιμούν αρκετά. Στοιχεία που αποκαλύπτουν δίνουν μεγαλύτερη σοβαρότητα στις πληροφορίες αυτές, καθώς… παραδέχονται ότι στο στόχαστρο των Πειραιωτών δεν είναι η πρώτη λύση αλλά μια από αυτές και πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στους… ισπανικούς στόχους του Ολυμπιακού.

Η περίπτωση του Πασιένσια θα προχωρήσει εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στις προσπάθειες που θα γίνουν για Ισπανό προπονητή. Άμεσα ο Πασιένσια θα αποτελέσει το νο1 στόχο της ομάδας με αρκετές πιθανότητες να τον κλείσει.

Ποια είναι τα στοιχεία υπέρ της επιλογής του Πασιένσια; Το σημαντικότερο δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο με κάποια ομάδα και επιθυμεί να προπονήσει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν προπονητή με αρκετά στοιχεία κοινά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Νέος, φιλόδοξος, και αρκετά εργατικός, με πρόθεση να δουλέψει για να φανεί η δουλειά του. Το έργο φάνηκε αρκετά κατά τη θητεία του στη Μπράγκα, την οποία ανέδειξε από την αφάνεια που βρισκόταν. Του αρέσει να δίνει το προσωπικό του στιλ στην ομάδα, να στηρίζει και να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Πηγή: sport-fm.gr