Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στη Βραζιλία μετά το δημοσίευμα της «Lance», η οποία πρότεινε στην Βραζιλιάνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μετά την ανακοίνωση του 41χρονου προπονητή πως αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (κυρίως στην Αγγλία και την Ιταλία) χρησιμοποιούν το όνομά του για διάφορες ομάδες.

Το δημοσίευμα της βραζιλιάνικης εφημερίδας τονίζει ότι ο Καταλανός τεχνικός μπορεί να δώσει ξανά στη «σελεσάο» την αίγλη που είχε στο παρελθόν, παίζοντας θεαματικό – ελκυστικό ποδόσφαιρο και να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλωστε, οι Βραζιλιάνοι δεν έκαναν κάτι το εξαιρετικό στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κόπα Αμέρικα.

Τώρα η μεγάλη ελπίδα της χώρας είναι το Μουντιάλ σε περίπου δύο χρόνια που θα γίνει μέσα στο σπίτι τους και ελπίζουν να επιστρέψουν στην κορυφή του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο twitter έχει δημιουργηθεί ένα hastang (#guardiolanaselecao), στο οποίο οι φίλαθλοι της Βραζιλίας ζητούν ο Γκουαρντιόλα να αναλάβει την ομάδα τους.

* Το hastang είναι ένας τρόπος στη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να δηλώσεις ένα σημαντικό θέμα.

Πηγή: sport-fm.gr