Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στους τελικούς της Α1, ο Παναθηναϊκός απέχει μία νίκη (που πολύ πιθανό να πάρει σήμερα απέναντι στον Κολοσσό) από αυτούς, αλλά η μάχη του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν προβλέπεται να αρχίσει πριν τις 17 Μαΐου. Οι δύο «αιώνιοι» έχουν το πλεονέκτημα της ξεκούρασης, αλλά και το μειονέκτημα του «σκουριάσματος» πριν το Final 4 της Κωνσταντινούπολης στις 11-13 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, οι αντίπαλοί τους σε αυτό θα «ζεσταθούν» δίνοντας σημαντικά παιχνίδια.

Η Μπαρτσελόνα, την οποία θα βρουν στο δρόμο τους οι «ερυθρόλευκοι», υποδέχεται την Πέμπτη τη Ρεάλ Μαδρίτης στο μεγάλο ντέρμπι της ACB, ενώ τρεις μέρες μετά αντιμετωπίζει τη Μανρέσα εκτός έδρας. Στους Καταλανούς αρκεί μία νίκη στα δύο αυτά ματς για να εξασφαλίσουν μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίπαλος του Παναθηναϊκού, εξασφάλισε χθες με «σκούπα» την πρόκριση στον τελικό του ρωσικού πρωταθλήματος απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (2-0), αλλά δεν σκέφτεται ακόμη την Κωνσταντινούπολη, γιατί προέχει ένα… άλλο Final 4, αυτό της VTB League. Την ερχόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζει στο Βίλνιους την οικοδέσποινα Λιέτουβος Ρίτας, ενώ την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο ή μικρό τελικό μία εκ των Ούνιξ Καζάν και Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ο Ολυμπιακός φτάνει στο Final 4 έχοντας δώσει φέτος 52 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (29 στο πρωτάθλημα, 20 στην Ευρωλίγκα και 3 στο Κύπελλο), ενώ ο Παναθηναϊκός 54 ή 55 ματς (30 ή 31 στο πρωτάθλημα, 21 στην Ευρωλίγκα και 3 στο Κύπελλο).

Η Μπαρτσελόνα θα έχει δώσει μέχρι τους αγώνες της Πόλης 58 αγώνες (32+2 για το πρωτάθλημα, 19 για την Ευρωλίγκα, 3 για το Κύπελλο και 2 για το Σούπερ Καπ). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επίσης θα έχει δώσει 58 αγώνες (20 για το πρωτάθλημα, 20 για την Ευρωλίγκα και 16+2 για τη VTB League).

Πηγή: sport-fm.gr