Πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέπει σε μερικά χρόνια τον Γουέιν Ρούνει, ξεπερνώντας τον σερ Μπομπ Τσάρλτον, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Άγγλος επιθετικός με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Άστον Βίλα, έφτασε τα 178 και βρίσκεται στην τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας. Πλέον, απέχει μόλις ένα από τους Τζορτζ Μπεστ και Ντένις Βιολέτ.

Μεγάλος στόχος φυσικά του Ρούνεϊ είναι να «πιάσει» στην πρώτη θέση τον σερ Μπομπ Τσάρλτον που έχει πετύχει 249 γκολ σε 17χρόνια στην ομάδα, καθώς είναι μόλις 26χρονών και φαίνεται πως έχει βρει το «λιμάνι» του στο Μάντσεστερ.

«Έχει πάρα πολύ χρόνο μπροστά του να σπάσει όλα τα ρεκόρ που θέλει. Είναι εξαιρετικά πιθανό να περάσει αυτό του Μπόμπι και να βρεθεί στην κορυφή. Είμαι σχεδόν βέβαιος που στο τέλος θα τα καταφέρει. Πάντα είχαμε πολλούς ποδοσφαιριστές που πετύχαιναν αρκετά τέρματα αλλά ανέκαθεν πίστευα ότι ο Γουέιν θα τους ξεπεράσει όλους, με το ρεκόρ τερμάτων του να είναι ήδη τρομερό», σχολίασε ο Σκοτσέζος τεχνικός για τον επιθετικό της ομάδας του.

Πηγή: sport-fm.gr