Στο στόχαστρο της Μπιλμπάο βρίσκεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Οι Βάσκοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το έργο του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος έχει οδηγήσει την Αθλέτικ στον τελικό του Κυπέλλου και τα ημιτελικά του Europa League, ωστόσο η παραμονή του είναι αμφίβολη.

Το συμβόλαιο του Αργεντινού προπονητή λήγει, το κασέ του είναι υψηλό και ήδη φημολογείται πως βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων που είναι διατεθειμένες να τον δελεάσουν με πολλά χρήματα: από την Ίντερ του Μάσιμο Μοράτι και την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, μέχρι την Μπαρτσελόνα, στην περίπτωση που δεν ανανεώσει τελικά το συμβόλαιό του ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο πρόεδρος της Μπιλμπάο, Γιόσου Ουρούτια, δεν περιμένει την απάντηση του Μπιέλσα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα στις 25 Μαΐου. Ωστόσο φημολογείται πως ήδη έχει στα υπόψη τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει βασκικές ρίζες, έχει υπηρετήσει την ομάδα σαν παίκτης (1990-1996) και προπονητής (2003-2005) και θεωρείται η καλύτερη λύση σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπιέλσα.

Πηγή: sport-fm.gr