Τις τελευταίες «πινελιές» στα σχέδιά τους για τον αποψινό (19:30, Cosmote 1) αγώνα, τον τρίτο μεταξύ των δύο ομάδων σε ελάχιστες ημέρες, βάζουν οι προπονητές της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Μανόλο Χιμένεθ και Όσκαρ Γκαρθία ετοιμάζουν τις ομάδες τους με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έπειτα από το 0-0 στο Καραϊσκάκη.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι τον πιο μεγάλο «πονοκέφαλο» τον έχει ο Καταλανός τεχνικός των Πειραιωτών, καθώς παρατηρείται μια λειψανδρία στη θέση των στόπερ. Ο Ένγκελς έμεινε εκτός αποστολής, λόγω ενοχλήσεων, ο Μποτία αποβλήθηκε στη νίκη της Ένωσης στο Καραϊσκάκη, μετά το νικητήριο γκολ του Γιακουμάκη, ενώ και ο Σισέ έχει επίσης ενοχλήσεις, αλλά φαίνεται πως θα είναι ετοιμοπόλεμος. Εάν και ο νεαρός Σενεγαλέζος δεν μπορέσει να ξεπεράσει το θέμα του, τότε ο Ρομαό θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον σίγουρο Νικολάου.

Θέμα υπάρχει και στα δεξιά της άμυνας, με τον Ομάρ επίσης να έχει κάποια ζητήματα, αλλά επίσης είναι πιθανός για ενδεκάδα. Εάν όχι, τότε τη θέση του θα πάει ή ο Ιγκόρ ή ο Ζιλέ. Η θέση του Ζιλέ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το εάν ο Σισέ παίξει τελικά σήμερα, καθώς εάν όχι, τότε θα… επιστρατευθεί για τα χαφ, δίπλα στον Ταχτσίδη, γιατί ο Ρομαό θα πάει στα στόπερ.

Με άλλα λόγια, η «ερυθόλευκη» ςενδεκάδα αναμένεται να είναι η εξής: Ο Προτό κάτω από τα δοκάρια, μπροστά του από δεξιά προς αριστερά θα παίξουν -λογικά- οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Νικολάου και Κούτρης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Ρομαό και ο Ζιλέ, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής θα βρίσκονται οι Μάριν και Μιραλάς, ενώ ο Ανσαριφάρντ θα παίξει στην κορυφή.

Δούλεψε και πέναλτι ο Χιμένεθ

Από την άλλη, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έχει ως μοναδικό και μεγάλο πρόβλημα τον Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ είχε τραυματιστεί πριν από τον αγώνα στο Φάληρο και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε στον πάγκο, ασχέτως εάν πέρασε μετά ως αλλαγή. Το πρόβλημά του παραμένει και παρόλο που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, δεν θα αποτελεί έκπληξη εάν δεν μπει καν στην 18άδα. Το πιθανότερο σενάριο δείχνει να μένει στον πάγκο.

Όσο για την ενδεκάδα, τα πράγματα μοιάζουν λίγο – πολύ δεδομένα. Ο Μπάρκας θα πάει μέχρι τέλους στο Κύπελλο (όσο διαρκέσει η πορεία) και θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ αντί του Τσιντώτα, οι Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης θα αποτελέσουν ξανά την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Γαλανόπουλος και ο Σιμόες, με τον Πορτογάλο να εκτίει τη μια αγωνιστική τιμωρίας του στον προσεχή αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Ο Μπακασέτας θα έχει λογικά ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ Αραούχο, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος και Λόπες θα αγωνιστούν στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, είναι πως στη χθεσινή προπόνηση ο Χιμένεθ δούλεψε με τους παίκτες του και στις εκτελέσεις πέναλτι. Δείγμα ότι η Ένωση ίσως πάει συντηρητικά όσο το σκορ θα είναι στο 0-0. Όσο για τους Πειραιώτες, είναι δεδομένο ότι θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ, που ίσως αποδειχθεί «χρυσό».