Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μεσίτες Ακινήτων – Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις».
Δομικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελείται από έξι μέρη:

-Το πρώτο αφορά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με τομές και βελτιώσεις τόσο στο θεσμικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, όσο και στην επιτάχυνση εκπόνησης αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στα μεγάλα έργα, κ.α..

-Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου αφορά στη θέσπιση μιας νέας εταιρικής μορφής, της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας.

-Το τρίτο μέρος τροποποιεί το θεσμικό πλαίσιο του σήματος προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

-Το τέταρτο μέρος του νομοσχεδίου ρυθμίζει το ζήτημα των μεσιτών ακινήτων.

-Το πέμπτο μέρος αναμορφώνει και επεκτείνει το νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού, καλύπτοντας τον τρόπο και τις προϋποθέσεις έκδοσης αδείας επαγγελματικών και ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, ζητήματα αλιείας, θέματα εκπόνησης λιμενικών έργων, την ολική άρση του καμποτάζ.

-Το έκτο μέρος του νομοσχεδίου καλύπτει κενά της υφιστάμενης νομοθεσίας για θέματα όπως το καθεστώτος των αγορανομικών κυρώσεων, ο εκσυγχρονισμός των επαγγελματικών εργαστηρίων, κ.α..