Γρήγορα αντανακλαστικά δείχνει η πλευρά του Παναθηναϊκού όσον αφορά την περίπτωση του Τσουκαλά, που είναι πολύ πιθανόν να ντυθεί στα πράσινα. Ο 29χρονος μέσος, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης και πριν λίγες ώρες ζήτησε να μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Αρκαδίας, είναι πολύ πιθανό να γίνει μέλος του συνόλου που δομεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Σταύρος Τσουκαλάς επιθυμεί να αποχωρήσει από τον Αστέρα για δύο λόγους: ότι δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο, αλλά και η επιθυμία του να αγωνιστεί σε μια ομάδα από τις παραδοσιακά μεγάλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Θεσσαλονικιός χαφ έχει αγωνιστεί την τρέχουσα σεζόν σε 8 ματς πρωταθλήματος, μετρώντας 433 λεπτά, ενώ μόλις στα 4 από αυτά ξεκίνησε βασικός.

Οι Αρκάδες αναμένεται να σεβαστούν την επιθυμία του Τσουκαλά και όλα δείχνουν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πράσινη», ο Παναθηναϊκός έχει ενδιαφερθεί για τον παίκτη που του προτάθηκε, ενώ η «Sportime» πάει το θέμα κάποια βήματα παραπέρα, γράφοντας ότι τον έχει ήδη κλείσει.

Στο «τριφύλλι» ο 29χρονος θα βρει και έναν καλό του φίλο και συμπαίκτη σε πρώην του ομάδα. Η αναφορά δεν γίνεται στον Δημήτρη Κουρμπέλη, με τον οποίον συνυπήρξαν για ένα μόλις εξάμηνο στον Αστέρα και δεν αποκλείεται η μεταγραφή Τσουκαλά να συνδυαστεί με επικείμενη πώληση του «πράσινου» αρχηγού, με τον οποίο καλύπτουν την ίδια θέση, αλλά τον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Με τον οποίον διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις από τότε που αγωνίζονταν μαζί στον ΠΑΣ Γιάννινα.