Με το που έγινε γνωστή η αντίπαλο της ΑΕΚ στους «32» του Europa League, φάνηκε εξ αρχής δύσκολο να υπάρξει μετακίνηση οπαδών της στο εκτός έδρας ματς στο Κίεβο κόντρα στην Ντιναμό, όπως και Ουκρανών στη ρεβάνς της Αθήνας. Λίγο η περίεργη κατάσταση στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, λίγο και οι πολιτικές τάσεις στους οργανωμένους οπαδούς των δύο πλευρών, έκαναν την κατάσταση να μυρίζει… μπαρούτι.

Τελικά, φαίνεται ότι διαμορφώθηκε μια συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων, προκειμένου αυτοί να έχουν την υποστήριξη 600 οπαδών τους στο εκάστοτε παιχνίδι που θα είναι φιλοξενούμενες, με την UEFA να ενημερώνεται σχετικά. Τα 500 από αυτά θα είναι απλά και θα δοθούν για οργανωμένη μετακίνηση ενώ τα υπόλοιπα 100 θα αφορούν στους VIP.

Βέβαια, τα μέτρα ασφαλείας και για τα δύο παιχνίδια θα είναι αυστηρά. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι ultras της Ντιναμό Κιέβου κινούνται ιδεολογικά στον χώρο της ακροδεξιάς, κάτι που είναι άκρως αντίθετο με τις τάσεις που επικρατούν εντός των οργανωμένων της Ένωσης και ειδικά της Original.

Για όσους ταξιδέψουν στην Αθήνα από το Κίεβο, θα υπάρχει έλεγχος στοιχείων, ενώ η μετακίνησή τους εντός της πρωτεύουσας κατά την παραμονή τους σε αυτήν θα γίνεται οργανωμένα και με διαρκή επιτήρηση.