Τώρα που η σκόνη έχει καταλαγιάσει στην Κωνστινούπολη, έρχεται η ώρα να διαλυθούν και οι όποιες απορίες για την καινοφανή σύγκρουση του Vettel με τον Webber, την ώρα που προπορευόταν. Η σκηνή της σύγκρουσης μπορεί να χαρακτηρίσει συνολικά τη χρονιά στη φόρμουλα 1, το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί κι από την ύστερη άποψη των δύο οδηγών.«Είναι φανερό πως έχουμε διαφορετικές απόψεις. Και θα τις κουβαλήσουμε μέχρι να μπούμε στον τάφο», είπε ο Webber. Οι δύο οδηγοί της Red Bull ακολούθησαν ήρεμα αλλά εκ διαμέτρου αντίθετα μονοπάτια για να εξηγήσουν τί συνέβη στο 40ο γύρο. «Ήμουν γρηγορότερος. Βούτηξα από την εσωτερική. Μου ανήκε η στροφή», είπε ο Vettel, ο οποίος βγαίνοντας από το μονοθέσιο που δεν κατάφερε να τερματίσει καν, άρχισε να δείχνει το μυαλό του, εννοώντας ότι ο Webber δεν σκέφτηκε ορθά.

«Ο Seb ήταν πιο γρήγορος, ήμασταν ρόδα με ρόδα, αλλά υπήρχε ακόμη δρόμος μέχρι τη στροφή. Έστριψε πολύ επιθετικά, η επαφή δεν ήταν μεγάλη, αλλά οι συνέπειες ήταν τεράστιες για την ομάδα μας. Και οι δύο έχουμε την άποψή μας, αλλά αν το ξανακάνουμε, ελπίζω πως δεν θα πράξω πολύ διαφορετικά από ό, τι έκανα τώρα», απάντησε ο Webber.

Τί λέει όμως το αφεντικό της Red Bull; Ο Christian Horner εξήγησε τι ακριβώς συνέβη: «Ο Webber κατέβασε ταχύτητα για να εξοικονομήσει βενζίνη κι αυτό εξηγεί πώς τον έφτασε ο Vettel. Αυτό που πάντα ζητάμε όμως από τους οδηγούς μας, είναι αν αφήνουν τον απαραίτητο χώρο. Κι αν άλλαζε η πρωτοπορία, πάλι θα είχαμε τις δύο πρώτες θέσεις.

Είδαμε πως ο Button πάλεψε με τον Hamilton, αλλά και οι δύο άφησαν το χώρο». Ο νικητής του γκραν πρι προφανώς και πρέπει να ευχαριστεί την τύχη του και… τον Vettel. «Είχα την καλύτερη θέση, ήταν σαν να το έβλεπα σε 3D. Ήμουν έκπληκτος από την κίνησή του. Πρέπει να είσαι λογικός. Το ίδιο έκανε και με μένα. Προσπάθησα να βγω στην εξωτερική, αλλά έστριψε πάνω μου. Το έκανε και στον Webber και είδαμε το αποτέλεσμα», είπε ο Lewis Hamilton.