Ο Γκενάντι Λιτόφτσενκο υπηρέτησε τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής (1991-1993) και τη Μέταλιστ ως προπονητής (2003-2004). Η γνώμη του για τη μονομαχία των δύο ομάδων στους «16» του Europa League έχει βαρύνουσα σημασία. Στα 49 του πλέον, ο άλλοτε σπουδαίος μέσος και νυν βοηθός προπονητή στην εθνική Ουκρανίας, δίνει πιθανότητες πρόκρισης στην ομάδα της πατρίδας του.

«Για να είμαι ειλικρινής, χάρηκα που ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Ρούμπιν Καζάν και θα αντιμετωπίσει τη Μέταλιστ. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που συνδυάζει πολλούς τρόπους παιχνιδιού και μοιάζει κάπως με τις ιταλικές ομάδες.

Πιστεύω πως αυτό ταιριάζει περισσότερο στη Μέταλιστ από ό,τι το στυλ της Ρούμπιν, που έχει πρώτο της μέλημα να μην αφήσει τους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους και όχι τόσο να παράγει εκείνη ποδόσφαιρο», δήλωσε στον ουκρανικό Τύπο και πρόσθεσε: «Η Μέταλιστ έχει πιθανότητες πρόκρισης, αρκετά καλές μάλιστα. Τα ματς με τη Σάλτσμπουργκ στην προηγούμενη φάση ήταν κάτι σαν ζέσταμα για αυτή, αλλά οι δυνατότητες της ομάδας φάνηκαν ξεκάθαρα».

Πηγή: sport-fm.gr