Η συμμετοχή του Ρόι Κάρολ στην αποστολή του Ολυμπιακού, που αναχωρεί σήμερα το απόγευμα με τσάρτερ για το Χάρκοβο εν όψει του πρώτου αγώνα με τη Μέταλιστ για τους «16» του Europa League, παραμένει ερωτηματικό. Ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ αισθάνεται καλύτερα, σήμερα πιθανώς να προπονηθεί κανονικά, αλλά αν συμπεριληφθεί στην αποστολή θα είναι στον πάγκο ως… μεγαλύτερη ασφάλεια αντί του νεαρού Μπάμποβιτς (βασικός θα είναι σίγουρα ο Μέγερι).

Ο Κάρολ δεν νιώθει ακόμη 100% έτοιμος και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει στου Ρέντη ή να ταξιδέψει η ομάδα με τρεις γκολκίπερ στην Ουκρανία και να κάνει εκεί θεραπείες με την ελπίδα να είναι στη 18άδα αν αισθανθεί καλύτερα. Υπάρχει, πάντως, και το σενάριο να δηλωθεί στην UEFA ο Σήφης Δασκαλάκης, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σε δύσκολες συνθήκες

Συνθήκες… Μόσχας θα συναντήσουν στο Χάρκοβο οι «ερυθρόλευκοι». Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η θερμοκρασία στη διάρκεια του αγώνα την Πέμπτη δεν θα ξεπερνά τους -10 βαθμούς (!), ενώ ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα νέα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Αυτή τη φορά δεν θα είναι ο τεχνητός χλοοτάπητας του «Λουζνίκι», αλλά ένα γήπεδο γεμάτο λάσπη και… παγίδες, που θα δυσκολέψει πολύ τις προσπάθειες των παικτών.

Οι σκέψεις για ενδεκάδα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε χθες δοκιμές, μιας και είχε προηγηθεί το ματς στην Κρήτη. Πάντως ο Βάσκος τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Μανιάτη, Φουστέρ και Τζεμπούρ. Μία θέση παίζεται μεταξύ Μαρκάνο και Αμπντούν κι εφόσον προτιμηθεί ο πρώτος θα αγωνιστεί ως χαφ ο Χολέμπας και ως μπακ ο Ισπανός. Σίγουρη θέση στο βασικό σχήμα έχουν οι Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Τοροσίδης και Μιραλάς, ενώ θέση διεκδικούν Μακούν και Ορμπάιθ.

Μήνυμα Μαρινάκη
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν επαναπαύεται στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή και δείχνει να φοβάται μόνο ενδεχόμενη χαλάρωση της ομάδας του. Για το λόγο αυτό παραμένει σε ανοικτή γραμμή με τους παίκτες και χθες πέρασε στους Τοροσίδη, Μανιάτη και Αβραάμ το μήνυμα πως «… δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμη επτά ματς και θέλουμε επτά νίκες. Πάμε πολύ καλά, αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε έτσι».

Πηγή: sportfm.gr