Αν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2017 δεν τελείωσαν σχεδόν για όλες τις ομάδες της Super League, καθώς το προσεχές τριήμερο υπάρχουν παιχνίδια Κυπέλλου για τις 13 από τις 16 από αυτές (με εξαίρεση Απόλλωνα Σμύρνης, Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης), ωστόσο για την ΑΕΚ αυτό το έτος δεν έκλεισε με ιδανικό τρόπο.

Φυσικά, στην Ένωση δεν λησμονούν ότι έχουν το βράδυ της Τετάρτης (20/12, 19:30) τον πρώτο από τους διπλούς αγώνες με τον Παναιτωλικό για τους «16», στο Αγρίνιο, αλλά ο κόσμος της δεν μπορεί να «χωνέψει» ακόμη την απώλεια που ήρθε για τη Super League, το Σάββατο (16/12) στο ΟΑΚΑ. Κυρίως, επειδή χάθηκε η ευκαιρία να πάρει ο «δικέφαλος» τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αλλά και να περάσει στον δεύτερο γύρο από θέση πρωτοπόρου.

Την προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ είχε ανάλογες απώλειες, που ήταν και συνεχόμενες (ήττα με 2-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, ισοπαλία 1-1 στην Ξάνθη και ήττα 0-1 από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ), οι «κραδασμοί» για τον Μανόλο Χιμένεθ ήταν έντονοι. Όμως, αυτήν τη φορά, παρά τους λίγους που γκρίνιαζαν για τις επιλογές του στο ματς με τον Απόλλωνα, ο Ισπανός τεχνικός θα βγει «στεγνός» από αυτήν τη γκέλα. Κυρίως, επειδή η απόδοση της ομάδας του δεν ήταν καθόλου κακοί στο παιχνίδι κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Το αντίθετο μάλιστα και ειδικά για τα πρώτα 45 λεπτά έπαιξε και όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά η μπάλα απλώς δεν μπήκε στα αντίπαλα δίχτυα. Άλλωστε, στην Ένωση διαμαρτύρονται και για δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν πήρε η ομάδα, όταν και στις δύο αυτές φάσεις ο Παπάζογλου πήρε… σουβενίρ τη φανέλα του Λαμπρόπουλου , αλλά ο διαιτητής Κουμπαράκης δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Άλλωστε, πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να παραπονεθούν στον Χιμένεθ για την πορεία των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο μισό της σεζόν. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, στον 1 βαθμό πίσω από την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, την οποία κρατούσε σχεδόν σε όλον τον πρώτο γύρο και πέρασε πιο εντυπωσιακά από όλους τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου.