Πρόεδρος με ημερομηνία λήξεως και «αλεξιπτωτιστής» δήλωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην ΠΑΕ ΑΕΚ. «Θα προτιμούσα έναν μέτοχο για την προεδρία, αλλά κανείς τους δε θέλει. Αν δεν γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι αρχές Μαρτίου, θα φύγω. Ελπίζω να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια μου», τόνισε. «Δύσκολο να πάρουμε αδειοδότηση, ελπίζουμε στην κίνηση του Ντέμη», πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε πως ζητεί ενότητα κι όχι πίστωση χρόνου.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Δημητρέλου:

«Από σήμερα αναλαμβάνω ξανά πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, μια συνειδητή απόφαση λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και για αυτό ανέλαβα ξανά τη διοίκηση, όπως είχα κάνει το 2004. Επειδή η περιουσία μου είναι δεσμευμένη από τότε δεν έχω να χάσω κάτι και δεν θέλω να πάει η ΠΑΕ στο Πρωτοδικείο. Έχω θέσει κάποιες προϋποθέσεις και έχω ζητήσει από τον κύριο Αδαμίδη και τους μετόχους να με ενημερώσουν για το τι θα γίνει.

Έχω πει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα φύγω, αν δεν γίνουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί. Είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε αδειοδότηση. Συμφωνώ με όσους λένε ότι θέλουν έναν πρόεδρο με ισχυρή προσωπικότητα, να εμπνέει. Θα προτιμούσα έναν μέτοχο, αλλά κανείς τους δε θέλει. Είναι δύσκολο να πάμε στην Ευρώπη να πάρουμε αδειοδότηση με διοίκηση Πρωτοδικείου. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα και ελπίζουμε πολλά από την κίνηση του Ντέμη. Ελπίζουμε την Δευτέρα να έχουμε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα.

Ξέρω ότι και εδώ είναι όλοι απλήρωτοι. Όσοι πέρασαν από εδώ έδιναν υποσχέσεις, εγώ δεν θα το κάνω γιατί δεν έχω κάτι να υποσχεθώ. Ελπίζω όσοι μπορούν και αντέχουν να κάνουν υπομονή να συνεχίσουν μαζί μας. Ελπίζω να έχουμε θετικές εξελίξεις στα οικονομικά. Είναι πολύ δύσκολο και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Βούρο για την επιτυχία του στο θέμα του γηπέδου και χάρη σε αυτόν έχουμε ένα εφόδιο να βρούμε το κάτι παραπάνω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ανοιχτό, όποιος θέλει να βοηθήσει, έχει ιδέες και μπορεί να βοηθήσει οικονομικά ας έρθει. Ζητώ ενότητα και όχι πίστωση χρόνου. Ακόμα και εγώ κρέμομαι από άλλους. Αυτές τις ημέρες θα ενημερωθώ και ίσως την επόμενη εβδομάδα να πούμε περισσότερα. Μόλις προχθές το βράδυ μου έγινε η πρόταση. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν μέτοχο. Είμαι “αλεξιπτωτιστής”. Προτάθηκα από τον κύριο Αδαμίδη, ο οποίος παραιτήθηκε, και με ενέκριναν οι πληρεξούσιοι των μετόχων. Αύριο ίσως να μην είμαι εδώ.

Από εσάς τους δημοσιογράφους μαθαίνω την εξέλιξη της κίνησης Ντέμη για την ΑΕΚ και ελπίζω πολλά. Ο κύριος Αδαμίδης δεν συνεχίζει από κανένα πόστο και θα είναι μόνο στο «Θεμέλιο 21». Λόγω προσωπικότητας δε επιτρέπω σε να κανέναν να με λέει γλάστρα του Αδαμίδη και του Κασνακίδη. Εγώ μόνο συνεργασίες θα έχω. Θα πάω να μιλήσω στους παίκτες και να τους γνωρίσω. Θα ξεκαθαρίσω τη θέση μου και τους λόγους που ήρθα εδώ. Ξέρω τι γίνεται αλλά πρέπει να ζητήσω πίστωση χρόνου. Είναι τετριμμένο πια. Θέλω να πιστεύω ότι τα ΜΜΕ θα είναι υπέρ της ΑΕΚ, όχι υπέρ εμού. Ελπίζω να μην προκύψει κάποια βόμβα πιο σύντομα από ό,τι περιμένω και να μην σκάσει στα χέρια μου».

Πηγή: sport-fm.gr