Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει σήμερα 104 χρόνια από την ίδρυσή του, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία του που υπάρχει τέτοια αβεβαιότητα για το μέλλον του. Όχι το αγωνιστικό, τουλάχιστον για τη φετινή περίοδο, αλλά το διοικητικό/οικονομικό.

Η απροθυμία των μετόχων να συμβάλουν οικονομικά για τη λειτουργία της ΠΑΕ και η ατελέσφορη αναζήτηση επενδυτών που θα βγάλουν το σύλλογο από τη δύσκολη θέση καθιστούν «θολό» το τοπίο γύρω από την επόμενη μέρα στην ομάδα. Το ενδιαφέρον (;) του Αλ Σαούντ ταλαιπώρησε την ομάδα και πρόσφερε μόνο υποσχέσεις, ενώ με δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα έως… αμφισβήτηση αντιμετωπίζεται και αυτό των Σαουδαράβων που φέρονται να περιμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου (που δεν αναμένεται πριν τις 15/2) για να επενδύσουν στην ΠΑΕ.

Οι υποχρεώσεις «τρέχουν», οι οφειλές συσσωρεύονται και χρειάζονται άμεσα χρήματα για να μην κινδυνεύσει ο άλλοτε συνεπέστατος σύλλογος να βρεθεί στο στόχαστρο της UEFA και να μπει σε περιπέτειες για την αδειοδότησή του. Η λύτρωση από πιθανή παρουσία σε ομίλους του Champions League, εφόσον το «τριφύλλι» κατακτήσει τον τίτλο, θα αργήσει και εφόσον δεν βρεθεί λύση ο Παναθηναϊκός θα υποχρεωθεί να προβεί σε πωλήσεις των περιουσιακών του στοιχείων.

Ερωτηματικά για ενδεκάδα

Με δεδομένη την απουσία του Λέτο, που είναι αμφίβολος και για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, και πιθανή αυτή του Κουίνσι, που λογικά θα είναι στην αποστολή όμως δύσκολα θα είναι στον πάγκο, πολλά είναι τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στην κρίσιμη αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. «Κλειδί» αποτελεί πού θα επιλεγεί να παίξει ο Κώστας Κατσουράνης.

Αν αγωνιστεί στην άμυνα, δίπλα στον Σαριέγκι, το σύστημα θα παραμείνει 4-4-2 και ο Μαυρίας θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Αν-αντίθετα-ο Κατσουράνης τοποθετηθεί στο κέντρο, ο Μπιέρσμιρ θα αγωνιστεί στην άμυνα και ο πολύπειρος Έλληνας άσος θα έχει δημιουργικό ρόλο μπροστά από Βιτόλο και Σιμάο σε σύστημα 4-3-3. Σίγουρη θέση στο βασικό σχήμα έχουν οι εξής δέκα: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κλέιτον και Τοτσέ. Ο ενδέκατος θα είναι ένας εκ των Μπιέρσμιρ ή Μαυρία.

Πηγή: sport-fm.gr