Τη σκέψη να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού τον Μάρκο Πάντελιτς, τον Κέβιν Μιραλάς και τον Κόλιν Καζίμ έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δοκίμασε και τους τρεις φορ στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίσει ότι η νίκη είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες στην Τούμπα και θα χρειαστεί να πέσουν κορμιά για να πάρουν τους τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ.

Ο Καζίμ κατάφερε να ικανοποιήσει ακόμα και τον Βαλβέρδε, ο οποίος συνήθως δεν ενθουσιάζεται εύκολα από τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Για αυτό τον λόγο αποφάσισε να δοκιμάσει αν ταιριάζει με τους άλλους δύο και τον έβαλε στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής οι τρεις φορ έδειξαν ότι υπάρχει μεταξύ τους καλή χημεία και στη συνέχεια τους έβαλε μαζί στο οικογενειακό δίτερμα. Εκεί ο Ισπανός φάνηκε να σιγουρεύεται για τη σκέψη που είχε και πιθανότατα θα τους ξεκινήσει και τους τρεις από την αρχή της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Ο 48χρονος προπονητής είχε από κοντά τον Τούρκο μεσοεπιθετικό, στον οποίο μιλούσε αρκετά συχνά και προσπαθούσε να τον κάνει να καταλάβει τι ακριβώς θέλει από εκείνον κατά τη διάρκεια των αγώνων. Εκτός από τον προπονητή και άνθρωποι της διοίκησης μίλησαν στον παίκτη, αφού κατάλαβαν ότι προορίζεται για βασικός.

«Ακόμη κι αν σε παίξουν βρόμικα μην αντιδράσεις! Εσύ κοίτα το παιχνίδι σου. Είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να σε εκνευρίσουν για να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου», ήταν τα λόγια τους στον 25χρονου άσο.

Αν και ο Ραφίκ Τζεμπούρ επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά κρίνεται ανέτοιμος για ένα τόσο κρίσιμο ματς. Πάντως, τα πλάνα του Βαλβέρδε θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες δύο προπονήσεις (σήμερα και αύριο) του Ολυμπιακού.

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, ο Ισπανός είπε κατά τη διάρκεια του χθεσινού προγράμματος:
«Θέλω να τους πιέστε ασφυχτικά από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο». Με αυτό τον τρόπο ο Βαλβέρδε περιμένει η ομάδα να ασκήσει ασφυχτικό πρέσινγκ και να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι καλό από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Πηγή: sport-fm.gr