Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτός που άνοιξε το πρώτο επιχειρηματικό συνέδριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τίτλο «Return on Investment in Football Business» και με θέμα τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και την αποδοτικότητά τους για τους συλλόγους.

Ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αρχικά αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τις οποίες τόνισε ότι «o ΠΑΟΚ διοργανώνει αυτό το συνέδριο, για να δείξει τις αρχές του, ότι θέλει να εξελίσσεται συνεχώς, όπως και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα γενικώς. Προφανώς ο αθλητισμός δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς χορηγούς, αλλά και οι χορηγοί χωρίς τον αθλητισμό. Όλα αυτά κάνουν το ποδόσφαιρο ένα ισχυρό εργαλείο και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το πως επηρεάζει την κοινωνία…».

«Δεν θα σταματήσουμε στο γήπεδο»

Στη συνέχεια ανέφερε: «Η τύχη με έφερε στον ΠΑΟΚ, όταν ο σύλλογος ήταν στον γκρεμό. Τώρα πια δεν έχει χρέος, πρόσφατα έχει παρθεί απόφαση να χτιστεί ένα νέο γήπεδο και δεν θα σταματήσουμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Μάνατζμεντ, ακαδημίες, στο αγωνιστικό κομμάτι, ακόμα και στις σχέσεις με τους φιλάθλους.

Στόχος μου είναι να κάνω τον ΠΑΟΚ ανεξάρτητο και αυτό αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρω. Σας υπόσχομαι ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των αρχών της διαφήμισής του ποδόσφαιρου τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια…».

«Θα στηρίζουμε πάντα τους κανόνες»

«Στις σημερινές συνθήκες το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχει ένα καινούργιο επίπεδο εξέλιξης. Να αφήσει πίσω την αρρωστημένη κατάσταση και να κοιτάξει μπροστά. Παρακολουθούμε την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει αρχίσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με καινούργιους διαιτητές.

Οι αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν ξεκινήσει. Όλοι τις ζούμε, όλοι τις βλέπουμε. Έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα έχουμε δρόμο να διανύσουμε μπροστά μας. Είμαι υπερήφανος, γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν έχουμε πετύχει ακόμα τίποτα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τις αλλαγές που έχουν γίνει και πάντα θα στηρίζουμε τους κανόνες».