Ο Ίσκο έκανε απίθανο ματς, πέτυχε δυο γκολ κι έστειλε την Ισπανία στο Μουντιάλ. Οι Ίβηρες διέλυσαν με 3-0 την Ιταλία εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρωτιά στον όμιλο. Μεγάλες νίκες για Ουαλία, Ουκρανία. Ο Ίσκο έκανε το ματς της ζωής του, ο Λοπετέγι πέτυχε τη μεγαλύτερή του νίκη ως κόουτς της Ισπανίας και οι Ιβηρες με το 3-0 επί της Ιταλίας εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Ισπανοί βρέθηκαν στο +3 από την Ιταλία, ενώ έχουν και μεγάλη διαφορά τερμάτων (+7 γκολ), γεγονός που τους κάνει το τεράστιο φαβορί για την πρωτιά. Αλλωστε, οι αριθμοί λένε την αλήθεια, με την Ισπανία να είναι αήττητη σε 56 εντός έδρας ματς προκριματικών Μουντιάλ (47 νίκες). Ο Ισκο πέτυχε δυο γκολ με ισάριθμα σουτ, είχε πέντε επιτυχημένες ντρίμπλες, αλλά και 56 σωστές μεταβιβάσεις (56 στις 59). Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Βίγια στην Εθνική, με το Μπερναμπέου να τον αποθεώνει. Αντίθετα, αποδοκιμασίες υπήρξαν στην αρχή του ματς για τον Πικέ!

Με το… αριστερό ο Λουτσέσκου

Στο ντεμπούτο του Λουτσέσκου στον πάγκο και στην επιστροφή του Αρντά η Τουρκία έκανε κακή εμφάνιση, ηττήθηκε από την Ουκρανία με 2-0 στο Χάρκοβο και είδε την ομάδα του Σεβτσένκο να πιάνει κορυφή στον όμιλο, μετά την ήττα της Ισλανδίας στη Φινλανδία με 1-0 και την αναβολή στην αναμέτρηση της Κροατίας με το Κόσοβο λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιαρμόλενκο, που μετά την μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ πέτυχε και τα δύο γκολ. Βέβαια, στο πρώτο στο 18’ υπάρχει υποψία οφσάιντ, ενώ στο δεύτερο στο 42’ η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει την γραμμή του άουτ πριν κάνει το γύρισμα ο Κονοπλιάνκα. Οι Ουκρανοί, όμως, ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, άξιζαν τη νίκη και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και περισσότερα τέρματα.

Ζωντανή η Ουαλία, την έκπληξη η ΠΓΔΜ

Ένα γκολ του Γούντμπερν με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 74’ στάθηκε αρκετό για την Ουαλία, που επιβλήθηκε με 1-0 εντός έδρας της Αυστρίας και έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, μειώνοντας τη διαφορά στο -2 από τη δεύτερη Ιρλανδία. Η ΠΓΔΜ έκανε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς με γκολ του Πάντεφ 73’ έφυγε με νίκη 1-0 από την Χάιφα επί τους Ισραήλ, σε ματς που ουσιαστικά δεν έκρινε τίποτα παρά μόνο το γόητρο. Πηγή: gazzetta.gr