Ένας από τους πλέον οξύθυμους προπονητές στον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία ο Κρίστοφ Ντάουμ. Ο 63χρονος Γερμανός δεν διστάζει να έρχεται σε αντιπαράθεση με προέδρους, παίκτες (δικούς του και αντιπάλους), αλλά -κυρίως- δημοσιογράφους.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ρουμανίας έχει λογομαχήσει με εκπροσώπους του Τύπου από τη βαλκανική χώρα ουκ ολίγες φορές. Σε μια από αυτές τις στιγμές που είχε με δημοσιογράφους, τους είχε πει ότι «είμαι πιο Ρουμάνος από εσάς», ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του, είχε χαρακτηρίσει ένα από τα πιο δημοφιλή έντυπα της Ρουμανίας, την εφημερίδα «Gazeta Sporturilor», ως «εξαιρετική για να τυλίξεις σε αυτήν ψάρια»!

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου στην «Gazeta Sporturilor», ο οποίος πήγε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Ρουμανίας με την αντίπαλο την Αρμενία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 με ένα καλάμι ψαρέματος!

Όπως μπορεί να φανταστεί κάποιος, ο Ντάουμ δεν βρήκε καθόλου χιουμοριστική κίνηση την ενέργεια του δημοσιογράφου. Προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα, με τον Γερμανό τεχνικό να λέει: «Θες να ξεκινήσουμε μια κωμωδία, ή να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο; Είσαι αθλητικός δημοσιογράφος, ή θες να κάνεις κάτι άλλο σαν επάγγελμα; Αυτό δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, μόνο δημιουργεί αστείες ιστορίες».