Με πρόστιμο ύψους 27.200 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Παναχαϊκή από την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, λόγω ρίψεων αντικειμένων και υβριστικών συνθημάτων στην αναμέτρηση των Πατρινών με τον Πλατανιά, στις 30 Οκτωβρίου. Εκτός Δ’ Εθνικής τα Τρίκαλα, μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών για Καβάλα.

Η απόφαση της πειθαρχική επιτροπής της «μικρής» λίγκας για την Παναχαϊκή αναφέρει τα εξής:

«Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 τις πειθαρχικές ποινές α) του χρηματικού προστίμου των 26.250 ευρώ για ρίψεις αντικειμένων και β) του χρηματικού προστίμου των 3.750 ευρώ για υβριστικά συνθήματα. Ήτοι συνολική χρηματική ποινή 27.200 ευρώ. Απήλλαξε τον Γ. ΤΟΛΛΙΑ (εκπρόσωπος) από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 30-10-2011 με ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ)».

Σε άλλες υποθέσεις, το δικαιοδοτικό όργανο απήλλαξε τις ΠΑΕ Λάρισα, Καλλιθέα και Κ. Παγανιά, Θρασύβουλος και Γ. Κιούπη, Κεραυνός Γλυφάδας, Αστέρας Μαγούλας και Σ. Βογιατζή, Πανηλειακός.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ από την πλευρά της, «θεωρεί ότι η ποδοσφαιρική ομάδα ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΟ αποχώρησε με τη θέλησή της από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012 και ότι αυτή δε μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό». Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ως επακόλουθο της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής να κατακυρώσει τους αγώνες των Τρικάλων με Εθνικό Φιλιππιάδας και Θεσπρωτό στους δύο τελευταίους με 3-0, αφαιρώντας παράλληλα τέσσερις βαθμούς συνολικά από τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος και άλλους τέσσερις από το επόμενο πρωτάθλημα.

Επίσης, το δικαιοδοτικό όργανο της ομοσπονδίας, κατακυρώνει τους αγώνες της Καβάλας με τη Ν. Χιλή και την Ελπίδα Σαππών στους αντιπάλους των Καβαλιωτών με 3-0, και τους αφαιρεί τέσσερις βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα και άλλους τέσσερις από το επόμενο.

Πηγή: Sport-fm.gr