Χωρίς τον Νίκο Λυμπερόπουλο θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Άντερλεχτ (και όχι μόνο) στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να φοβίζει την «Ένωση». Ο λόγος; Ο Στηβ Μπέλεκ.

Ο Λυμπερόπουλος έχει αποδείξει και με το παραπάνω πως είναι μία σημαντική μονάδα για τους «κιτρινόμαυρους». Τόσο η επιθετική του δεινότητα όσο και η εμπειρία του είναι πολύτιμη για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Στο φετινό πρωτάθλημα, ο Έλληνας στράικερ έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Άρη, ΟΦΗ και Ξάνθη, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να κάνει και κόντρα στην Άντερλεχτ.

Ο «Λύμπε» αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα να δείχνουν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο, με αποτέλεσμα να η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους να αναμένεται με τη νέα χρονιά.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να φοβάται, αφού μπορεί στο ματς απέναντι στα «καναρίνια» να έχασε τον πιο έμπειρο επιθετικό που διαθέτει αυτήν τη στιγμή, κέρδισε όμως έναν άλλον. Ο Στηβ Μπέλεκ φαίνεται πως σιγά-σιγά βρίσκει τα πατήματά του και αρχίζει να… ξεμπουκώνει.

Ο 18χρονος στράικερ της «Ένωσης» σημείωσε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (3-2) στο ΟΑΚΑ στις 6 Νοεμβρίου. Το τέρμα που σημείωσε ο Καμερουνέζος κόντρα στους «πράσινους» είχε βάλει και πάλι στο παιχνίδι την ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 ημέρες για να πετύχει ξανά γκολ, και να έρθει η σειρά του Παναιτωλικού. Ο Μπέλεκ σημείωσε και τα δύο τέρματα των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στους «κυανοκίτρινους» χαρίζοντας το «τρίποντο» της νίκης στην ομάδα του, το οποίο την είχε στείλει προσωρινά στην κορυφή.

Δεν ήταν όμως μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά η γενικότερη εμφάνισή του στο Αγρίνιο καθώς βοηθούσε σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Κωστένογλου.

Έτσι, η «Ένωση» μπορεί να χάνει τα βασικά της όπλα το ένα μετά το άλλο (Λυμπερόπουλος, Καφές, Χοσέ Κάρλος), όμως φαίνεται πως κερδίζει παίκτες που μπορούν να τη βοηθήσουν να ξεχάσει τα οικονομικά της προβλήματα και να την αφήσει προσηλωμένη στους αγωνιστικούς της στόχους. Ο Μπέλεκ είναι ένας από αυτούς.

Πηγή: Sday.gr