Η Γιουβέντους έχει πραγματοποιήσει σπουδαίο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, μετά την επικράτησή της στο πρώτο παιχνίδι των «8» με την Μπαρτσελόνα, με το εμφατικό 3-0. Ωστόσο, οι «μπιανκονέρι» γνωρίζουν ότι η ρεβάνς δεν θα είναι εύκολη, παρά το γεγονός ότι πηγαίνουν στη Βαρκελώνη με την ψυχολογία στα ύψη και το σαφές αβαντάζ του αγώνα στο Τορίνο.

O λόγος; Μα φυσικά η ανατροπή που είχε κάνει η Μπαρτσελόνα στην προηγούμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με αντίπαλο τον Παρί Σεν Ζερμέν. Παρά την  ήττα της με 4-0 στη Γαλλία, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν τη μυθική ανατροπή στην Καταλονία και με τη νίκη τους 6-1 πήραν την πρόκριση. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι άλλο Παρί, άλλο Γιούβε… Με την ομάδα του Μαξ Αλέγκρι να έχει και μια από τις πιο σκληροτράχηλες άμυνες στον κόσμο, που δεν θα δώσει εύκολα δικαίωμα στους παίκτες του Λουίς Ενρίκε να ονειρευτούν παρόμοια ανατροπή.

Ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξει η Γιουβέντους, σύμφωνα με την παλιά δόξα της «Γηραιάς Κυρίας», Τζιανλούκα Βιάλι, είναι η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι παίκτες της ιταλικής ομάδας στο «Καμπ Νου». Άλλωστε, ο Βιάλι ξέρει από… πρώτο χέρι τι σημαίνει για μια ομάδα να πάει να υπερασπιστεί σκορ πρόκρισης στη Βαρκελώνη, όταν ο ίδιος ως προπονητής της Τσέλσι είχε γνωρίζει τον αποκλεισμό, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε κερδίσει το πρώτο ματς με 3-1. Η ρεβάνς δεν εξελίχθηκε καλά για τους «μπλε» του Λονδίνου, που είδαν τους Καταλανούς να παίρνουν το… εισιτήριο για τα ημιτελικά με 5-1 στην παράταση και συνολικό σκορ 6-4.

Ο 52χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε σχετικά στην ιταλική «Gazzetta» και τόνισε ότι το κλειδί της πρόκρισης είναι να μην… ψαρώσουν οι παίκτες της Γιουβέντους από την ατμόσφαιρα. «Το 2000, όταν ήμουν προπονητής στην Τσέλσι, μέχρι 10 λεπτά πριν τη λήξη είχαμε το πάνω χέρι για την πρόκριση. Αλλά, μετά σκόραραν (της Μπαρτσελόνα) και η ατμόσφαιρα έγινε κολασμένη. Στο τέλος χάσαμε με 5-1, αλλά η Γιούβε έχει την ικανότητα να μην επηρεάζεται από τέτοια ατμόσφαιρα».

Όσο για τον ποιον παίκτη πρέπει να προσέξουν περισσότεροι οι Ιταλοί; Ο Βιάλι ήταν σαφής: «Ο Μέσι θα είναι… αγριεμένος και σίγουρα θα έχει περισσότερη συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι. Κοινώς, θα πρέπει να τον προσέχουν πολύ περισσότερο (οι παίκτες της Γιουβέντους, σε σχέση με το ματς στο Τορίνο)».

Πάντως, οι Ιταλοί θα έχουν τον δικό τους… Μέσι. Τον Πάμπλο Ντιμπάλα, τον σκόρερ των δύο εκ των τριών γκολ στο Τορίνο. Με αφορμή και την πρόσφατη επέκταση του συμβολαίου του, ο Αργεντινός επιθετικός έχει γίνει το πιο hot όνομα στην Ιταλία και οι συγκρίσεις με τον συμπατριώτη του δεν λείπουν, παρά το γεγονός ότι ΜΜΕ και πολλοί ειδικοί του ποδοσφαίρου κάνουν τη σχετική σύγκριση.

Ο ίδιος «έφτιαξε» τον κόσμο της Γιουβέντους, με δηλώσεις του στο «TyC Sports». Ο 23χρονος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Αισθάνομαι πραγματικά καλά στον αγωνιστικό χώρο, είμαι σε έναν σύλλογο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Ο κόσμος, οι συμπαίκτες κι ο σύλλογος με έχουν κάνει να αισθάνομαι έτσι. Γι’ αυτό δεν είχα πρόβλημα να ανανεώσω». Πάντως, για το αυριανό ματς ο Ντιμπάλα είναι αμφίβολος, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι προς το μέρος του να αγωνιστεί.