Έχουν περάσει, σχεδόν, τέσσερις μήνες από τη «μαύρη μέρα» για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Οι συμπαίκτες του ακόμη θυμούνται την κραυγή πόνου που έβγαλε όταν κόπηκε ο χιαστός του αριστερού γόνατος του διεθνούς άσου, στο φιλικό προετοιμασίας με τη Σίβασπορ, στις 15 Ιουλίου, σε μια ανύποπτη φάση. Κανένας στο «τριφύλλι» δεν ξεχνάει τις φωνές απόγνωσης του «κολλητού» του, Γιώργου Καραγκούνη, «όχι ρε, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το πράγμα!», όταν πληροφορήθηκε ότι το πράγμα είναι σοβαρό…

Αυτό είναι, όμως, το ποδόσφαιρο. Ο «βασιλιάς των σπόρ» έχει όλα τα καλά και ένα κακό. Όπου «κακό», βάλτε τους τραυματισμούς. Έπειτα από ένα διάστημα αρκετών μηνών, λοιπόν, με σκληρή δουλειά και μεγάλη υπομονή, ο Λάζαρος ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή, η οποία, όπως σας έγραψε η «SportDay» υπολογίζεται για λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Το www.sport-fm.gr εξηγεί γιατί ο Φερέιρα υπολογίζει τον παίκτη για πάνω από μια θέσεις και γιατί λύνονται τα χέρια του Πορτογάλου.

Δεύτερος επιθετικός

Στο 4-4-2 ή αν προτιμάτε 4-4-1-1, που παίζει ο φετινός Παναθηναϊκός, ο Χριστοδουλόπουλος, σύμφωνα με τον προπονητή του, μπορεί να αγωνιστεί σαν δεύτερος επιθετικός, δίπλα στον Σεμπάστιαν Λέτο. Η καλή του τεχνική κατάρτιση, το γεγονός ότι πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κινηθεί παράλληλα και κάθετα (στοιχεία απαραίτητα για δεύτερο επιθετικό), αλλά και η δυνατότητα του Χριστοδουλόπουλου να σουτάρει δυνατά και να πατάει περιοχή, τον καθιστούν μια πολύ καλή επιλογή γι’ αυτή τη θέση.

Ακραίος

Δυο ακόμη θέσεις, στις οποίες μπορεί παίξει ο Λάζαρος, όπως τονίζει κι ο προπονητής του, είναι στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Αυτή τη στιγμή, δεξιά αγωνίζεται ο Ζέκα και αριστερά ο Κουίνσι, με τους δυο παίκτες να εντυπωσιάζουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα χρειαστούν ανάσες. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει την ικανότητα να παίξει στις πτέρυγες. Γνωρίζει τις θέσεις. Μπορεί να του αρέσει να παίζει περισσότερο στα αριστερά, για να συγκλίνει, κάτι που έχει πει και στον Φερέιρα, αλλά δεν έχει πρόβλημα να παίρνει θέση και στη δεξιά πλευρά. Θυμηθείτε για παράδειγμα το περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου ο Λάζαρος ήταν εντυπωσιακός στο δεξί άκρο, σε διαφορετικό, βέβαια, σύστημα. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τον υπολογίζει για τα άκρα, ποντάροντας, πολλά, στην ταχύτητά του, στο γεγονός ότι βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι και στη δυνατότητά του να συγκλίνει και να γίνεται, κατά κάποιον τρόπο τρίτος επιθετικός.

Χαφ, ειδικών συνθηκών…

Μια τέταρτη επιλογή για τον Φερέιρα, αλλά σε… ειδικές ή αν θέλετε, έκτακτες συνθήκες, είναι να τοποθετήσει τον Χριστοδουλόπουλο στον άξονα, μπροστά από τον αμυντικό χαφ. Στη θέση, δηλαδή, που αγωνίζεται ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Πορτογάλος γνωρίζει την ικανότητα του παίκτη να υποδέχεται και να κουβαλάει την μπάλα, αλλά και να την μοιράζει. Έτσι, λοιπόν, τον υπολογίζει και γι’ αυτή τη θέση, αλλά σαν έσχατη λύση. Προτεραιότητά του Φερέιρα είναι να τον χρησιμοποιεί στις τρεις θέσεις, που γράψαμε παραπάνω, αλλά κι’ αυτή η τέταρτη είναι στο μυαλό του.

Πηγή: sportfm.gr