Δεν του έφτανε η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα μεγαλύτερο πλήγμα. Ο τραυματισμός του Κώστα Τσαρτσαρή αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός αφού οι εξετάσεις έδειξαν ρωγμώδες κάταγμα στον χόνδρο στο αριστερό γόνατο,κάτι που ουσιαστικά τον θέτει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι ο παίκτης θα φορά ειδικό νάρθηκα για περίπου 15 ημέρες και στη συνέχεια θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές πάντως, αθλητές με αντίστοιχο τραυματισμό έχουν μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποιοι ακόμη και έξι μήνες εκτός δράσης. Αυτό που διευκρινίζεται είναι ότι η αποκατάσταση του τραυματισμού στο χόνδρο χρειάζεται μεγάλη χρονική διάρκεια καθώς δεν μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση στο σημείο. Μεγάλο ρόλο ρόλο στην αποκατάσταση παίζει ο σωματότυπος του κάθε αθλητή και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει το σώμα…

Στον Παναθηναϊκό υπολογίζουν ότι μετά από τις πρώτες 15 ημέρες που ο παίκτης θα φοράει νάρθηκα θα μπορεί να αρχίσει αποθεραπεία και ασκήσεις για αποκατάσταση με τον χρόνο αποθεραπείας να αγγίζει τους δύο μήνες.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Ο Κώστας Τσαρτσαρής υποβλήθηκε σήμερα σε νέα μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στο χόνδρο, στο αριστερό γόνατο. Όπως διευκρίνισε ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Θανάσης Κονίδης, ο Τσαρτσαρής θα φορά ειδικό νάρθηκα για 15 μέρες. Με τη συμπλήρωση του δεκαπενθημέρου θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» τραυματίστηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χθες στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ».

Πηγή: sport-fm.gr