Έτοιμος να «σπάσει» όλες τις προβλέψεις και να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού πριν από τα Χριστούγεννα εμφανίζεται ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικού του «τριφυλλιού» είχε υποστεί ρήξη χιαστών στις 15 Ιουλίου στο φιλικό παιχνίδι με τη Σίβασπορ και η πρόβλεψη επιστροφής του στα γήπεδα ήταν σε περίπου πέντε μήνες. Εδώ και λίγες εβδομάδες, όμως, έχει ξεκινήσει εντατικό ατομικό πρόγραμμα και είναι θέμα ημερών να μπει στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, καθώς δεν αισθάνεται πλέον καμία ενόχληση και «διψάει» να μπει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επιστροφή υπολογίζεται παραμονές Χριστουγέννων. Στις 21 Δεκεμβρίου οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον Βατανιακό ή τον Αγροτικό Αστέρα για το Κύπελλο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τον 25χρονο ποδοσφαιριστή σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι.

Ο Χριστοδουλόπουλος είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του τα τελευταία δύο χρόνια και στο 4-4-1-1, ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να τον χρησιμοποιήσει είτε μαζί με τον Λέτο στην επίθεση είτε στα δύο άκρα. Το πιο πιθανό είναι να τον βάλει στη θέση που του ταιριάζει, δηλαδή εντός περιοχής.

Ετοιμάζουν νέο συμβόλαιο

Για το νέο συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου λείπουν μόνο οι υπογραφές. Ο παίκτης έχει συμφωνήσει προφορικά για τετραετές συμβόλαιο και θα υπογράψει μόλις ολοκληρωθούν οι διοικητικές εξελίξεις.

Αμυντική τακτική

Ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε ότι θα χρησιμοποιήσει αμυντική τακτική. Παρά το γεγονός ότι ο Λουκάς Βύντρα επέστρεψε στις προπονήσεις, ο Πορτογάλος έδειξε ότι δεν θα αλλάξει την αμυντική τετράδα. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» χρησιμοποίησε δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Σπυρόπουλο, κεντρικούς αμυντικούς τον Σαριέγκι και τον Μπουμσόνγκ, ενώ αμυντικό χαφ έβαλε τον Σιμάο. Ο Φερέιρα έδινε οδηγίες στους αμυντικούς και τον Σιμάο και ζήτησε από τους παίκτες να κινούνται σε περιορισμένο χώρο.

Πηγή: sport-fm.gr