Η θλιβερή καταμέτρηση για την άμυνα της ΑΕΚ συνεχίζεται, με την «Ένωση» να φτάνει τα 13 τέρματα παθητικό σε οκτώ αγώνες.

Απ’ αυτούς, σε τρεις κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Με τον Εργοτέλη και τον Άρη εκτός έδρας και με τον Πανιώνιο εκτός.

Ωστόσο, από εκεί και μετά, η ΑΕΚ έχει δεχτεί σε τέσσερα ματς τρία γκολ (με την Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ, τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό), ενώ μόνο ένα δέχτηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
 

Το ακόμα χειρότερο είναι πως η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, δέχεται γκολ κάθε πέντε προσπάθειες του αντιπάλου, ενώ βάζει τέρμα σε κάθε επτά δικές της προσπάθειες. Το γεγονός πως σε κάμποσα ματς έχει δεχτεί ήττες με τον αντίπαλο να έχει λιγότερες προσπάθειες απ’ αυτήν αποτελεί ακόμα πιο αποθαρρυντικό δείγμα. Στον αγώνα της Κυριακής οι «πράσινοι» χρειάστηκαν στο πρώτο μέρος μόλις τρεις τελικές για να σημειώσουν δύο τέρματα και αυτό αποτελεί σαφές δείγμα για το αμυντικό πρόβλημα.

Σε 14 ματς 26 γκολ

Συνολικά η «Ένωση» έχει δώσει 14 επίσημα παιχνίδια -έξι για την Ευρώπη και οκτώ για το πρωτάθλημα. Μόλις σε ένα ακόμα απ’ αυτά τα δεκατέσσερα παιχνίδια, πέρα από τα τρία του πρωταθλήματος που προαναφέραμε, η ΑΕΚ δεν δέχτηκε γκολ (με την Ντιναμό Τιφλίδας εντός έδρας).

Στα τέσσερα παιχνίδια των ομίλων έχει 12 τέρματα παθητικό και έτσι ο θλιβερός απολογισμός ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Συνολικά σε πρωτάθλημα και Europa League στα μισά της παιχνίδια η ΑΕΚ δέχτηκε τρία (σε 6 ματς) ή και τέσσερα γκολ (στο ματς με την Άντερλεχτ). Έχει δεχτεί δύο γκολ με την Στουρμ Γκρατς, παιχνίδι στο οποίο ηττήθηκε κιόλας.

Τραγικοί πασέρ

Με εξαίρεση τον Βάργκας, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές στις πάσες τους σε αναλογία με τα λάθη είναι τραγικοί. Ο Κολομβιανός έχει 81 ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις και μόλις 13 λάθη, ενώ από εκεί και μετά οι αναλογίες σε λάθη πάσες είναι τραγικές για πολλούς παίκτες. Ο Μάκος, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ομάδας, έχει 22 σωστές μεταβιβάσεις και 26 λάθη.

Ο Μπέλεκ έχει δώσει 33 σωστές πάσες, αλλά έχει 49 λάθη, ενώ ο Λεονάρντο (που είναι αλήθεια πως παίρνει πολλές προσπάθειες) έχει 34 σωστές πάσες και 38 λάθη. Ενδεικτικό του προβλήματος πως η μπάλα δεν βγαίνει κι εύκολα από την άμυνα, είναι πως ο Κάλα έχει 16 σωστές πάσες και 17 λάθη, ενώ ο Μανωλάς 26 πάσες και 19 λάθη. Συνολικά σε οκτώ ματς, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν κάνει 385 λάθη, με μέσο όρο δηλαδή 48.1 σφάλματα ανά αγώνα.

Όαση ο Βάργκας

Οι παίκτες της ΑΕΚ υστερούν σε πολλούς στατιστικούς τομείς, με μοναδικό διασωθέντα τον Βάργκας που βρίσκεται μέσα στην 15άδα των πρώτων σε κλεψίματα με 18, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης είναι και πάλι μέσα στους 15 πρώτους στο πρωτάθλημα με 0.209. Ο Κολομβιανός, μετά τους Αραμπατζή, Μάκος και Μανωλά, είναι ο 4ος σε λεπτά συμμετοχής και μάλιστα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι ήρθε και ανέτοιμος. Που να μην είχε έρθει κι αυτός δηλαδή…

Πέραν αυτού, από τους μέσους (τουλάχιστον δημιουργικά) διασώζεται ο Καφές που έχει 39 σωστές μεταβιβάσεις και 18 λάθη, αλλά ήδη σε δύο συνεχόμενα ματς έχει βγάλει και 2 ασίστ για γκολ. Με βάση τους αριθμούς, ίσως ο Ρότζερ άξιζε κάποιον περισσότερο χρόνο, αφού έχει τρεις ασίστ και είναι κάτω μόνο από τον Ιμπαγάσα.

Πηγή: sportfm.gr