Απειλή από τη FIFA, που δεν ανέχεται καθυστερήσεις στις πληρωμές, έρχεται για την ΑΕΚ. Σύμφωνα με τη «SportDay», ο μάνατζερ των Μπλάνκο και Νασούτι, Γκουστάβο Οναϊντία, κατέθεσε όλα τα απαιτούμενα χαρτιά στην παγκόσμια ομοσπονδία προσφεύγοντας κατά της «Ένωσης» για οφειλές προς τους δύο παίκτες και μη καταβολή της προμήθειάς του για τις μεταγραφές. Η οφειλή ανέρχεται στις 460.000 ευρώ (300.000 για τον Μπλάνκο και 160.000 από τον Νασούτι) και σύντομα αναμένεται να έρθει το σχετικό έγγραφο από τη FIFA.

Στην τελευταία έχει καταφύγει ήδη η Μπρέινταμπλικ και το φιρμάνι έφτασε στην ΠΑΕ, που καλείται να τακτοποιήσει άμεσα το θέμα της αποζημίωσης στην ισλανδική ομάδα για την απόκτηση του Χέλγκασον. Ως γνωστόν, η FIFA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοια ζητήματα και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διοίκηση της ΑΕΚ, που θα πρέπει να τακτοποιήσει τα χρέη προτού υποστεί η ομάδα τις συνέπειες.

Περιμένοντας τον Νοτιά

Αναβολή θα πάρει η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο λόγος είναι η απουσία του Νίκου Νοτιά, που καθορίζει τις εξελίξεις (;) στο σύλλογο, αλλά δεν μπορεί να είναι στην Αθήνα. Η νέα ΓΣ θα οριστεί πιθανότατα στις 21 ή 27 Νοεμβρίου, όταν και αναμένεται να είναι παρών ο Νίκος Νοτιάς. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εξακολουθεί να θεωρεί πως μοναδική λύση και ελλείψει άλλης λύσης από επενδυτή είναι να καθίσουν στο τραπέζι όλοι οι παλιοί μέτοχοι και να μοιραστούν το οικονομικό βάρος, διότι μόνος του δεν δείχνει διάθεση να το σηκώσει.

Ετοιμάζει αλλαγές
Ανάσες σε παίκτες που τις χρειάζονται αναμένεται να δώσει ο Νίκος Κωστένογλου στον αγώνα της Πέμπτης με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για το Europa League στο ΟΑΚΑ (22:05). Έτσι είναι πολύ πιθανό οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Βάργκας και Καράμπελας να ξεκουραστούν εν όψει Παναθηναϊκού. «Σας θέλω όλους έτοιμους», είπε ο 41χρονος προπονητής στέλνοντας μήνυμα πως θα δώσει ευκαιρίες.

* Ο Γρηγόρης Μάκος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς θα λείψει. Το πιθανότερο είναι να επιλεγεί το εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα στις 4 Δεκεμβρίου.

Πηγή: sportfm.gr