Να ακολουθήσουν το παράδειγμα των μεγαλύτερων κάλεσε τους μικρούς παίκτες της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Άρη (3-0).

Ο προπονητής της Ένωσης παραδέχτηκε πως ήταν σκληρός με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του μέσα στην εβδομάδα, αλλά μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό.

Μάλιστα, για το περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση σχετικά με το… γυάλισμα των παπουτσιών, είπε πως «στη ζωή πρώτα πορευόμαστε σαν άνθρωποι, και μετά σαν ποδοσφαιριστές».

Όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ

Για το ματς: «Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, την οποία χρειαζόμασταν τόσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Ήταν μία ξεκάθαρη νίκη. Πετύχαμε τρία γκολ, αλλά πέρα από αυτό, δεν δεχθήκαμε γκολ μετά από καιρό. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα τόσο την Πέμπτη όσο και την Κυριακή και πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι».

Για το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν οι παίκτες:
«Παιχνίδι με παιχνίδι, πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι. Βέβαια, δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα τη σταθερότητα που χρειάζεται. Με μία νίκη δεν πρέπει να τα ξεχνάμε όλα. Οφείλουμε να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε ότι πρόβλημα υπήρχε με τη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Δεν θέλω να ωραιοποιούμε την κατάσταση όταν κερδίζουμε και να είμαστε απογοητευμένοι όταν χάνουμε.

Θα πρέπει να αποκτήσουμε σταθερή συμπεριφορά. Όσο για την ομαδικότητα, προσπαθούμε μέσα από την προπόνηση να συμμετέχουμε όλοι μαζί. Πέρα από το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα, δεν είμαι ακόμα ευχαριστημένος. Θα συνεχίσουμε όμως και ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε καλύτερη ανάπτυξη. Υπάρχει θετικό κλίμα, σίγουρα όπως σε όλες τις ομάδες υπάρχουν και εξαιρέσεις».

Για το ότι μετά το 3-0 φώναξε στους παίκτες του να βγουν μπροστά: «Ανεξάρτητα από το παιχνίδι και το αποτέλεσμα, θα πρέπει πάντα να έχουμε σωστή κατανομή στο γήπεδο. Οι γραμμές θα πρέπει να είναι κοντά και μέσα στην απόσταση να υπάρχει σωστή κατανομή. Γι’ αυτό το λόγο φώναζα να βγούμε πιο μπροστά. Να έχουμε πιο σωστή διάταξη».

Για την εικόνα της ομάδας όταν οι έμπειροι παίκτες της παίζουν καλά: «Η προσωπικότητα των παικτών, των παλαιών, ξεκινά από τα αποδυτήρια. Γι’ αυτό είναι ευχάριστο ότι οι έμπειροι παίκτες μας είναι πρότυπο επαγγελματιών. Συνήθως οι παλιοί παίκτες, σε κάποιες ομάδες είναι αδιάφοροι. Σε μας δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Γι’ αυτό και ίσως γίνομαι πιο σκληρός με τους μικρούς σε ηλικία παίκτες. Ακόμα και ο Γκούντγιονσεν, που είναι τώρα τραυματίας, είναι καλός χαρακτήρας και επαγγελματίας. Αυτά τα άτομα έχουν πετύχει στη ζωή τους και πρέπει να δίνουν θάρρος και δύναμη στους μικρούς. Γι’ αυτό και ίσως με είδατε σκληρό μέσα στην εβδομάδα με τους μικρούς. Θα δείτε στη συνέχεια και μικρούς παίκτες να παίζουν».

Για το αν θα κάνει ροτέισον στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Λοκομοτίβ: «Θα διαχειριστούμε σωστά το ρόστερ, θα συμμετέχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ενδεκάδα. Θέλω να χρησιμοποιήσω αρκετούς νέους παίκτες. Η δυναμική του αντιπάλου με φοβίζει όμως. Από τη μία είμαστε η ΑΕΚ, που είμαστε σοβαροί και πρέπει να παρουσιαζόμαστε έτσι στο γήπεδο. Και από την άλλη αρκετοί παίκτες που έπαιξαν σήμερα πρέπει βρίσκονται εκτός αποστολής. Πιστεύω ότι θα πάρω την καλύτερη απόφαση».

Για την αλλαγή του Βάργκας στο ημίχρονο αλλά και για τον Μπέλεκ: «Ο Βάργκας είναι παίκτης που έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Τον έκανα αλλαγή. Είναι από τους ικανούς μας παίκτες. Είχε γίνει το παιχνίδι ήδη 2-0 και τον ξεκούρασα. Όσο για τον Μπέλεκ δεν θέλω να κάνω ατομική κριτική. Ούτε θετική ούτε αρνητική. Όλοι είχαν καλή απόδοση. Θέλω όμως ακόμα πιο καλή και ποιοτική ανάπτυξη από την ΑΕΚ».

Για τον Λεονάρντο και ότι τον έκανε αλλαγή: «Στον ΟΦΗ έπαιξε 90λεπτο. Και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ζήτησε εκείνος αλλαγή, γιατί δεν είχε ακολουθήσει όλο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Μπορεί να είχε σήμερα δυνάμεις. Αλλά επειδή άρχισε να ρισκάρει ο Άρης, έκρινα ότι σε εκείνο το σημείο έπρεπε να μπει ο Λαγός. Νομίζω ότι βοήθησαν οι αλλαγές. Αυτό λέω και στα παιδιά: οι παίκτες που μπαίνουν σαν αλλαγή έχουν τεράστιο ρόλο».

Για το θέμα του… γυαλίσματος των παπουτσιών: «Σίγουρα έγινε πολλή συζήτηση. Επίσης δεν γνωρίζουν αρκετοί τι μετέφερα και πως το μετέφερα. Διάβασα ότι έκανα «καψώνι». Έστειλα ένα μήνυμα για το πως πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή, πρώτα σαν άνθρωποι και έπειτα σαν ποδοσφαιριστές. Διαστρεβλώθηκαν κάποια πράγματα. Όχι ότι δεν το ανέφερα! Το είπα και το πιστεύω».

Πηγή: sport-fm