Στον μεθαυριανό (19/10) αγώνα με την Ντόρτμουντ στρέφουν στον Ολυμπιακό το ενδιαφέρον τους. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ «ταρακούνησε» τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του, οι οποίοι θέλουν να δείξουν πως η εικόνα της ομάδας στο ΟΑΚΑ ήταν μία κακή παρένθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να επαναλάβουν την εμφάνιση που είχαν πραγματοποιήσει στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ, σε ένα ματς που άξιζαν να πάρουν κάτι καλύτερο.

Η νίκη απέναντι στους Γερμανούς αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχουν να περάσουν στους «16» του Champions League και να έχουν το πάνω χέρι για τη συμμετοχή στους «32» του Europa League μετά τον Δεκέμβριο.

Ο Βαλβέρδε δεν υπολόγιζε για το συγκεκριμένο παιχνίδι τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Φραν Γέστε, ενώ στο… απουσιολόγιο προστέθηκε το όνομα του Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού διέγνωσε πως θα απουσιάσει περίπου τέσσερις εβδομάδες (σ.σ.: ενδέχεται να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη στις 19 Νοεμβρίου).

Πάντως, στη διάθεση του 47χρονου προπονητή έχει τεθεί τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος (αερόβια προπόνηση) και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Μάλιστα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να παίξει κόντρα στη Ντόρτμουντ, αφού έχει ανεβάσει ρυθμούς.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν οι σκέψεις του Βαλβέρδε για τον άξονα και τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Ισπανός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Φετφατζίδη αντί του Αμπντούν. Επίσης, περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Φέισα, ο οποίος θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμό στη σημερινή προπόνηση. Πάντως, τα πλάνα του 47χρονου κόουτς αναμένεται να φανούν στις προπονήσεις που υπάρχουν πριν από το ματς με τη γερμανική ομάδα.

Πηγή: sportfm.gr