Το ρόλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει η Εθνική Ελπίδων στο σημερινό (18:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του Σαν Μαρίνο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2013.

H «γαλανόλευκη» προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη (2-0) επί της Κύπρου και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη, ύστερα από την ήττα (2-3) στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο 39χρονος προπονητής ζήτησε από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να ξεχάσουν τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με τη Λευκορωσία και τους συμβούλεψε να μην υποτιμήσουν το Σαν Μαρίνο.

Η «γαλανόλευκη» ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της, με τον Σκόνδρα να μην παίρνει μέρος και να μην υπολογίζεται, ενώ ατομικό ακολούθησε ο Γιάννου. Εκτός είναι ακόμα ο τιμωρημένος Μάνταλος.

Αναλυτικά η λίστα των παικτών: Κώστας Λάμπρου (Φέγενορντ), Γιούρι Λοντίγκιν (SKODA Ξάνθη), Αλέξης Αποστολόπουλος (ΠΑΟΚ), Γιώργος Κατσικάς, Τάσος Λαγός (Παναθηναϊκός), Γιάννης Ποτουρίδης (Ολυμπιακός), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος), Δημήτρης Στάμου (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Απόλλων Λεμεσού), Σάββας Γκέντσογλου (ΑΕΚ), Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος), Πέτρος Μάνταλος (SKODA Ξάνθη), Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός), Παύλος Μητρόπουλος, Άρης Σοϊλέδης (Δόξα Δράμας), Κώστας Τριανταφύλλου (Πανσερραϊκός), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Απόστολος Βέλλιος (Έβερτον), Απόστολος Γιάννου (ΠΑΟΚ).

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Λετονός Βάντιμς Ντιρεκτορένκο με βοηθούς τους Χάραλντς Γκουτερμάνις – Αλεκσέις Σπασιονίκοβς και τέταρτο τον Αντρις Τρεϊμάνις.

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Γκολ)

1. Γερμανία 3 9 (12-1)
2. Βοσνία 2 4 (4-1)
3. Λευκορωσία 3 4 (4-4)
4. Ελλάδα 2 3 (4-3)
5. Κύπρος 3 3 (7-6)
6. Σαν Μαρίνο 3 0 (0-16)

Αυτή η αγωνιστική (06/10/2011)

Γερμανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα-Σαν Μαρίνο
Κύπρος-Λευκορωσία (07/10/2011)

Η επόμενη αγωνιστική (11/10/2011)

Σαν Μαρίνο-Γερμανία (10/10/2011)
Λευκορωσία-Ελλάδα
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Κύπρος

Πηγή: sport-fm.gr