Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπισταξής, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την απόφαση αποκατάστασης του χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ χωρίς προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Η αφορμή δόθηκε με την αποψινή παραίτηση της προέδρου και ενός μέλους του Αθλητικού Κέντρου. Ο κ. Μπισταξής ξεκαθάρισε πως ένας διεθνής διαγωνισμός θα ήταν «απόφαση όχι απλά ζημιογόνος για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και του ΟΑΚΑ, αλλά αντίθετη με τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής, της χρηστής διοίκησης και θα είχε προφανείς δυσμενείς και επαχθέστατες αθλητικές και οικονομικές συνέπειες». Ο κ. Μπισταξής διέψευσε ακόμη τα περί κακών σχέσεων του ιδίου με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Επισήμανε επίσης ότι οι αποψινές παραιτήσεις της προέδρου και του μέλους του ΔΣ του ΟΑΚΑ έγιναν δεκτές.
«Με τις βροχές του Ιουλίου και ως αποτέλεσμα πολυετούς ολιγωρίας στην συντήρηση, ο χλοοτάπητας του ΟΑΚΑ καταστράφηκε ολοσχερώς και ήταν αναγκαία η ριζική ανακατασκευή του, καθώς και του εδαφικού του υποστρώματος. Η κατάσταση αυτή έπρεπε να ανορθωθεί άμεσα. Αν αυτό δεν γινόταν ταχύτατα, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έπρεπε να εξωθούν από το ΟΑΚΑ με σοβαρές συνέπειες στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Το ΟΑΚΑ και συνεπακόλουθα το Ελληνικό Δημόσιο θα έχαναν έσοδα 4 εκατομμυρίων ευρώ από την απώλεια των μισθωμάτων. Περαιτέρω το ΟΑΚΑ θα όφειλε να καταβάλει αποθετικές ζημίες των ομάδων, μεγάλου ύψους, αφού η ακαταλληλότητα του αγωνιστικού του χώρου οφειλόταν αποκλειστικά στην αδυναμία του ΟΑΚΑ να παραδώσει το γήπεδο κατάλληλο προς χρήση, όπως είχε συμβατική υποχρέωση από το μισθωτήριο συμβόλαιο. Το συμβόλαιο αυτό ρητά προβλέπει πως βασική υποχρέωση του ΟΑΚΑ είναι να παραδίδει τους αγωνιστικούς χώρους σε καλή κατάσταση. Ο χρόνος ήταν και είναι ασφυκτικός, με το δεδομένο ότι στις 22 Αυγούστου 2010 αρχίζουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 είχε προγραμματισθεί από την διοίκηση του ΟΑΚΑ, πριν τις εκλογές, η συναυλία των U2. Υπό τα δεδομένα αυτά η πρόταση του Παναθηναϊκού να αποκαταστήσει με δική του επιμέλεια και δαπάνη, στα πιεστικά αυτά χρονικά πλαίσια, τον αγωνιστικό χώρο και ακολούθως, μετά την έγκριση της δαπάνης, να εκπέσει το ποσό από το μίσθωμα, ήταν αφ’ ενός μονόδρομος, αφ’ ετέρου απόλυτο συμβατικό δικαίωμα του Παναθηναϊκού από την σύμβαση μισθώσεως και τέλος συνήθης πρακτική στις μισθωτικές συμβάσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο η λύση αυτή έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με την σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ να προκρίνει, υπό τις παραπάνω συνθήκες, διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ως διαδικασία και ως έργο θα ολοκληρωνόταν στην καλύτερη περίπτωση 8 μήνες μετά, ήταν απόφαση όχι απλά ζημιογόνος για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΑΚΑ, αλλά αντίθετη με τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής, της χρηστής διοίκησης, αλλά και θα είχε προφανείς δυσμενείς και επαχθέστατες αθλητικές και οικονομικές συνέπειες. Η απόφαση αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Ιδίως όταν το ΔΣ και οι υπηρεσίες του ΟΑΚΑ όφειλαν να προβλέψουν το ενδεχόμενο των ζημιών που επήλθαν στον χλοοτάπητα πολύ νωρίτερα, είχαν άλλωστε ενημερωθεί εγγράφως, όταν η προκάτοχη διοίκηση είχε προβεί τον Δεκέμβριο 2009 σε πρόχειρη λύση, γιατί ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει χωράφι και το βαθύτερο πρόβλημα του υποστρώματος ήταν γνωστό.
Η παραίτηση της προέδρου του ΔΣ του ΟΑΚΑ και ενός μέλους του έγινε δεκτή για τους παραπάνω λόγους. Έχουν δε ζητηθεί προφορικά εξηγήσεις και θα ζητηθούν και επίσημα για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Τα αναφερόμενα σε διάφορα blogs περί απευθείας ανάθεσης και περί κακών σχέσεων του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού στερούνται ουσίας και βάσεως».