Με τον Μανόλο Χιμένεθ πιθανότατα για τελευταία φορά στον πάγκο της, αλλά με το ερώτημα πώς θα εκδοθεί το πανάκριβο «διαζύγιο» μαζί του από τη στιγμή που… λεφτά δεν υπάρχουν, η ΑΕΚ δοκιμάζεται απόψε (18:15, Novasports 2) στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο.

Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε χθες από τους παίκτες του να παίξουν και για τον ίδιο. Έστω και αν όλα δείχνουν πως αποχαιρετά. Είναι σαφές άλλωστε πως η διοίκηση και η πλειοψηφία του κόσμου δεν τον θέλουν πια. Για να φύγει, ωστόσο, απαιτούνται χρήματα που αυτή τη στιγμή λείπουν από τα ταμεία της ΠΑΕ ακόμη και για βασικές ανάγκες. Ο Ανδαλουσιανός προπονητής θα αξιώσει σίγουρα τα δεδουλευμένα (675.000 ευρώ για τον ίδιο και 185.000 ευρώ για τους συνεργάτες του) και τουλάχιστον τα μισά χρήματα από το υπόλοιπο του συμβολαίου του (350.000 ευρώ). Αυτό ανεβάζει το κόστος του διαζυγίου σε ένα ποσό 1,2-1,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι παίκτες της ομάδας είναι απλήρωτοι για μήνες… Η διοίκηση θα ευχόταν να παραιτηθεί ο Χιμένεθ, αλλά είναι μάλλον απίθανο να προχωρήσει σε αυτή τη λύση.

Ο Νίκος Κωστένογλου φέρεται να έχει λάβει ειδοποίηση από την ΠΑΕ να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ μετά το ματς με τον Πανιώνιο, παρότι είναι άγνωστο πώς θα βγει το «διαζύγιο» με τον Μανόλο Χιμένεθ. Πάντως ο παλαίμαχος αμυντικός λέγεται πως δεν θα δεχτεί αυτή τη φορά να είναι προπονητής με ημερομηνία λήξεως μέχρι να βρεθεί άλλος, όπως συνέβη το 2008, όταν αντικαταστάθηκε παρότι η ομάδα του έχασε στα χαρτιά τον τίτλο από τον Ολυμπιακό. Πάντως η διακοπή πρωταθλήματος που ακολουθεί ενδείκνυται για αλλαγή προπονητή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να έχει περιορισμένες επιλογές για τον αποψινό αγώνα, ελλείψει των τραυματιών Γεωργέα, Δέλλα, Κωνσταντόπουλου, Καφέ και Κλωναρίδη, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για τη σύνθεση που θα παρατάξει στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο. Σίγουρη θεωρείται η πεντάδα των μετόπισθεν, που θα αποτελείται από τους Αραμπατζή, Καράμπελα, Κοντοέ (που σίγουρα θα έχει άσχημη υποδοχή από τον κόσμο), Κάλα και Μανωλά. Ο Μάκος θα ξεκινήσει δίπλα στον Βάργκας στον άξονα με τον Γκέντσογλου να μένει στον πάγκο, ενώ οι Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος και Λυμπερόπουλος θα κινούνται πίσω από τον Γκούντγιονσεν. Η 19μελής αποστολή περιλαμβάνει επίσης τους Μοσχονά, Λαγό, Μπουγαΐδη, Σιαλμά, Γκερέιρο, Μπερνς και Μπέλεκ.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει η συμφωνία με την «Petit Chateau». Σύμφωνα με τη «SportDay», η ιταλική εταιρεία με τα ρωσικά κεφάλαια έθεσε σαν όρο για να βάλει χρήματα στην ΠΑΕ να εξασφαλίσει ποσοστό και σε παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. Επίσης οι Ιταλοί επιθυμούν να μην εμφανίζονται οι ίδιοι στα συμβόλαια της συμφωνίας, αλλά μία ρωσική εταιρεία με έδρα τη Μόσχα. Οι αξιώσεις των υποψηφίων επενδυτών προκάλεσαν αμφιβολίες για την αξιοπιστία και τις πραγματικές προθέσεις της εταιρείας για το σύλλογο.

Πηγή: sport-fm.gr