Στην ανετοιμότητα της ομάδας του απέδωσε την ήττα από την Γαλατασαράι και τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» εξήγησε ότι αυτό που λείπει στην ομάδα είναι η διάρκεια και τόνισε ότι οι παίκτες του χρειάζονται ακόμα χρόνο.

«Δείξαμε σήμερα ό,τι και στα φιλικά. Δεν μπορούμε να παίξουμε για σαράντα λεπτά απέναντι σε δυνατότερες ομάδες. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να δούμε τι παρουσιάσαμε απέναντι στους Τούρκους και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι, όταν δυσκολεύτηκε, δεν είχε τη δύναμη να αντεπεξέλθει από την κατάσταση που τον έφερε η Γαλατά. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια», είπε ο προπονητής του συλλόγου της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:

«Οι συνεργασίες μας στο πρώτο ημίχρονο, το ότι μπορούμε να «διαβάσουμε» αντίπαλες άμυνες και να παίξουμε το παιχνίδι μας είναι στοιχεία θετικά. Χρειαζόμαστε βελτίωση, θέλουμε χρόνο για να βρεθούν οι παίκτες στο γήπεδο και να καταλάβουν τι μπορούν να προσφέρουν. Η ομάδα θα προσπαθεί να παλεύει όλα τα παιχνίδια της».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της «Γαλατά», Οκτάι Μαχμουτί σχολίασε για το ματς με τον ΠΑΟΚ:
«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, ειδικά στο ξεκίνημα του, οπότε είμαι προφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη μας. Στο πρώτο μέρος υπήρχε ισορροπία όμως μετά το ημίχρονο πιέσαμε στην άμυνα και καταφέραμε να αυξήσουμε τη διαφορά μας. Δεν ήταν εύκολο καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, εξάλλου δεν περιμένει κανείς εύκολα ματς σε αυτό το επίπεδο».

Στην καλή άμυνα απέδωσε τη νίκη της τουρκικής ομάδας και ο Λούκσα Άντριτς:
«Η άμυνα είναι πάντα το κλειδί της νίκη. Παίξαμε καλά αμυντικά και ακόμα και όταν έβαλαν κάποια δύσκολα σουτ ξέραμε πως αν συνεχίζαμε να παίζουμε καλά στην άμυνα, στο δεύτερο μέρος θα ήμασταν καλύτεροι. Αυτή είναι η πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειαζόμαστε για να μπούμε στους ομίλους της Euroleague. Περιμένω το αυριανό ματς να είναι πιο δύσκολο όμως θα προετοιμαστούμε και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».

Πηγή: sportfm.gr