Δοκιμές ενόψει του αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Μαρσέιγ, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League αναμένεται να κάνει ο στο σημερινό φιλικό κόντρα στον ΟΦΗ (20:00, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ραφίκ Τζεμπούρ και αναμένεται να βάλει τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή, κάτι που θα συμβεί και κόντρα στους Γάλλους αν δεν προλάβει να είναι έτοιμος ο Αλγερινός στράικερ.

Ελλείψει επίσημων αγώνων, ο Ολυμπιακός δίνει ακόμα φιλικά προετοιμασίας. Με άγνωστο μέχρι στιγμής αντίπαλο στη Σούπερ Λίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος επίσης δεν έχει υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος θα προβάρει, όπως όλα δείχνουν την άμυνα και τη μεσαία γραμμή που θα χρησιμοποιήσει απέναντι στους Μασσαλούς, αλλά στην επίθεση θα δοκιμάσει το εναλλακτικό του σχέδιο σε περίπτωση που δεν έχει τελικά στη διάθεσή του τον Ραφίκ Τζεμπούρ, όπως και σήμερα.

«Αιχμή» του δόρατος θα είναι ο Κέβιν Μιραλάς κόντρα στους Κρητικούς, με τον Φετφατζίδη να διεκδικεί μία θέση στις πτέρυγες, αν και την Τρίτη, στην περίπτωση που αγωνιστεί ο Τζεμπούρ, ο Βέλγος φορ θα πάει αριστερά και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στην άλλη πλευρά. Ο Αμπντούν θα πάρει λογικά θέση στα δεξιά, ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Μακούν με τον Μοντέστο θα είναι το δίδυμο των χαφ, με τον Φουστέρ λίγο πιο μπροστά. Χρόνο συμμετοχής θα πάρει και ο Πάμπλο Ορμπάιθ, αν και δεν είναι φαβορί για θέση βασικού στον αγώνα με τη Μαρσέιγ.

Στην άμυνα τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Στα δεξιά θα παίξει ο Τοροσίδης, με το αριστερό άκρο να καλύπτεται από τον Μαρκάνο και τους Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ να είναι το δίδυμο των στόπερ μπροστά από τον Κοστάντσο. Ο Βαλβέρδε δείχνει να προτιμά τον Ισπανό μπακ για τα αριστερά αντί του Χολέμπας, όπως είχε κάνει και κόντρα στην Ίντερ.

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του Φρανθίθκο Γέστε με τον ΟΦΗ, αφού ο Ισπανός θα μπει αλλαγή σε κάποιο χρονικό σημείο του ματς, αφού ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θέλει να τον έχει ετοιμοπόλεμο για την Τρίτη, αφού ίσως χρειαστεί να μπει αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Πάντελιτς έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί λόγω της συμμετοχής του με την εθνική Σερβίας.

Πηγή: sport-fm.gr