Χάρη στο γκολ του Τζούνιορ Σίλβα στο 90’, ο Εργοτέλης «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Πανιώνιο που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε τη νίκη στα χέρια του.

Δίκαιο το τελικό 2-2, με τις δύο ομάδες να παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με τους παίκτες να χαρίζουν αρκετές καλές στιγμές για highlights!

Εκπληκτικά γκολ από Ριέρα και Φραγκουλάκη, το άλλο γκολ των «κυανέρυθρων» ο Κουμορτζί, που προήλθε από φάση στην οποία ο Γουνδουλάκης ήταν οφ-σάιντ.

Το ματς

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι να συνηθίσουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Άλλωστε παιχνίδι πρεμιέρας είναι, ήθελαν κι εκείνοι τον χρόνο τους. Δέκα λεπτά αρκούσαν, γιατί στο αμέσως επόμενο ο Σίτο Ριέρα μας χάρισε ένα γκολ το οποίο έχει μπει ήδη στα highlights της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ισπανός επιθετικός του Πανιωνίου πήρε την μπάλα, την «κουβάλησε» μέχρι την σέντρα και αποφάσισε να σουτάρει αφού είδε τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη μακριά από την εστία του. Η απόφαση του ήταν ορθή αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το απίθανο γκολ του Ριέρα έδειξε τον δρόμο της νίκης στον Πανιώνιο.

Οι Νεοσμυρνιώτες από το 11ο λεπτό και μετά πήρε τον έλεγχο του ματς. Απειλούσαν συνεχώς, κυρίως από την δεξιά μεριά όπου η άμυνα των Κρητικών «έμπαζε» και με τον Εστογιανόφ σε μεγάλα κέφια έχασαν δυο-τρεις καλές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Εργοτέλης είχε μόνο μια καλή ευκαιρία, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν ο Μπούντιμιρ σέντραρε, σημαδεύοντας τον Τζούνιορ, ο οποίος δεν κατάφερε να βάλει το σώμα του σωστά και να ισοφαρίσει.

Ο Πανιώνιος ήταν ο κυρίαρχος του πρώτου μέρους κι αν ο Εργοτέλης ήθελε κάτι παραπάνω από το ματς έπρεπε να σκοράρει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτό έκανε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Φραγκουλάκης καλά καλά δεν είχε συμπληρώσει λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο 52’ ισοφάρισε για τους Κρητικούς σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ. Έξω από την περιοχή, είδε το τέρμα, σούταρε και σημάδεψε το αριστερό γάμα του Σιδεράκη, ο οποίος αν και εκτινάχτηκε δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Για ένα τέταρτο περίπου ο ρυθμός έπεσε. Και από μια ανυποψίαστη φάση πάλι ανέβηκε. Οι παίκτες του Πανιωνίου βρέθηκαν έξω από την περιοχή του Πίρσον, η μπάλα ύστερα από κόντρες χτυπά στα πόδια του Γουνδουλάκη, που βρίσκεται σε θέση οφ-σάιντ, επωφελείται ο Κουμορτζί που πλασάρει εύστοχα και ξαναβάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του Τάκη Λεμονή. Από εκεί και πέρα, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις ομάδες να χάνουν κλασσικές ευκαιρίες. Στο 81΄ και πάλι ο Κουμορτζί βγήκε τετ α τετ με τον Πίρσον αλλά το σουτ του Γκανέζου απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Κρητικών.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Βίσιο σέντραρε από αριστερά, ο Μπούντιμιρ πήδηξε αμαρκάριστος για την κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 85’, ο Εστογιανόφ σούταρε αλλά είδε τον Πίρσον να μπλοκάρει δύσκολα και η απάντηση του Εργοτέλη ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα με τον Μπούντιμιρ να επιχειρεί ωραίο σουτ αλλά ο Σιδεράκης να κάνει εξίσου ωραία απόκρουση. Στο 86’, ο Ριέρα εκτελεί φάουλ, ο Σιόβας όμως δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι και να «κλειδώσει» επί της ουσίας τη νίκη για τον Πανιώνιο.

Στο 90’ όμως οι Κρητικοί «έκλεψαν» τους Νεοσμυρνιώτες. Ο Βίσιο από αριστερά και πάλι κάνει μια σέντρα-σουτ, ο Σιδεράκης μπερδεύτηκε αλλά απέκρουσε την μπάλα. Στο ριμπάουντ όμως ο Τζούνιορ Σίλβα δεν χαρίστηκε, σούταρε από το ύψος του πέναλτι και λύτρωσε τον Εργοτέλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τ. Λεμονής): Σιδεράκης, Κρκβέλια, Ομο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης (74′ Μιλοβάνοβιτς), Κουμορτζί, Σάμαρης, Ριέρα, Εστογιανόφ, Γιόνσον.

Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Κολοβός, Σταματής, Αναστασόπουλος, Κούρντι, Μπούζας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (77′ Κυριακίδης), Ρομάνο, Μπέτο (51′ Λεάλ), Σίλβα, Ολίσε (51′ Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι.

Στον πάγκο: Αθανασίου, Σαρρής, Γιαλούσης, Κατσικοκέρης.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Γιάχος
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Αργυρός

Πηγή: sport-fm