Κενά… υπάρχουν, ο Μανόλο Χιμένεθ το ξέρει καλύτερα από τον καθέναν, αλλά στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου αγώνα με τη Ντιναμό Τιφλίδας για τα play offs του Europa League, δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει με το υπάρχον ρόστερ.

«Οι παίκτες ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν. Αύριο θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο έντεκα ποδοσφαιριστές που θα φορούν τα κιτρινόμαυρα και θα πρέπει να δείξουν πάθος. Δεν είμαστε στην καλύτερη περίοδο της ομάδας, αλλά είμαστε εδώ για να αλλάξουμε σελίδα ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο τα πλεονεκτήματα που έχουμε και να καλύψουμε τις αδυναμίες μας», τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο υλικό της ομάδας του. «Εγώ θα πεθάνω με το ρόστερ που έχουμε. Δεν είμαστε εδώ για να ζητάμε μεταγραφές. Ξέρουμε τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και πως όλες οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση, ακόμη και η Μπαρτσελόνα. Αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν η ξαφνική αποχώρηση του Ντιόπ και η μη έλευση του Μίτσελ. Θα πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να εργάζονται για αυτά τα θέματα και αν μπορούμε να υπογράψουμε με κάποιον καλώς, αλλιώς να μην υποθηκεύουμε το μέλλον της ομάδας», τόνισε, ενώ επανέλαβε πως «… οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι δική μου επιλογή. Θα δουλέψω σκληρά με τους επαγγελματίες που έχουμε. Δεν έχω ζητήσει μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση με τον κ. Αδαμίδη κανέναν παίκτη. Περιμένω, αλλά όταν δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, δεν είναι εύκολο να έρθουν παίκτες».

Aναφορικά με το κενό στο χώρο του κέντρου, τόνισε: «Δεν είμαι σε θέση να φέρω για υπογραφές τον οποιονδήποτε παίκτη, αλλά σε αυτούς που μπορούμε, να είναι το καλύτερο δυνατό. Αν δεν γίνεται, αύριο θα παίξουμε χωρίς καμία ενίσχυση στο κέντρο του γηπέδου. Εμπιστεύομαι τους Μάκο, Καφέ, Γκέντσογλου, Κλωναρίδη και τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες. Έχω ξαναπεί ότι αν θέλει να έρθει ο Φάμπρεγκας, καλώς να έρθει».

Όταν ρωτήθηκε για το ποσό των 550.000 ευρώ που φέρεται να έθεσε στη διάθεσή του η διοίκηση για μεταγραφές, είπε: «Αν μου δώσει αυτή τη στιγμή 550.000 ευρώ θα τα έβαζα στον δικό μου λογαριασμό. Ο κ. Αδαμίδης δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι τεχνικός διευθυντής, να είσαι πρόεδρος σε μία ομάδα και να προσπαθείς να δημιουργείς ένα ρόστερ με λίγα λεφτά. Είναι πολύ εύκολο να υπογράφεις όταν έχεις λεφτά. Η ΑΕΚ και η πρώτη υποχρέωση που έχει, είναι να είναι σωστή απέναντι στους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν και μετά μεταγραφές. Αυτά είναι τα δικά μου λόγια, σαν Χιμένεθ. Μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο, που κάποια δεν έχουν βάση, δεν έγινε και τίποτα. Δεν απαντάω μέσω του Τύπου, αλλά σε αυτά που με ρωτάτε. Δεν έχουμε στην διάθεσή μας τα λεφτά που είπατε. Το μόνο που έχω, είναι η τύχη να βρίσκομαι σε μία ομάδα που ακόμα και με έλλειψη οικονομικών πόρων, είμαστε οικογένεια και να κατακτούμε τίτλους. Εμείς αυτό θα προσπαθούμε να κάνουμε».

Για το παιχνίδι με τη Ντιναμό, ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πιο προπονημένη ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια δίνουν ρυθμό, αλλά η ΑΕΚ τελείωσε αργά το πρωτάθλημα, έπαιξε πολλά παιχνίδια και χρειαζόταν ένα διάστημα ξεκούρασης. Κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία και τώρα αυτό που μένει να κάνουμε, είναι τα στοιχεία που έχουμε να τα παρουσιάσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η επιμονή, η υπομονή και η καλή δουλειά θα είναι τα βασικά ατού μας. Πρέπει να στηριχθούμε σε όλες αυτές τις διαφορετικές λύσεις που μπορεί να δώσει αυτή η ομάδα. Έχουν φύγει πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν έρθει πολλοί, θα πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα, να είναι συλλογική προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να δώσουμε το 100% και αν χρειαστεί και παραπάνω και τότε όλα θα αρχίσουν να βγαίνουν. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντικό, το ίδιο και ο ενθουσιασμός των νέων παικτών. Αν οι ποδοσφαιριστές που είναι εδώ χρόνια, δώσουν αυτό τον ενθουσιασμό και οι μεταδώσουν και την εμπειρία στους νέους, τότε θα είναι πολύ σημαντικό».

Ο Παντελής Καφές, που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στάθηκε στην πολλαπλή σημασία των αγώνων με τους Γεωργιανούς για την ομάδα του. «Χρειαζόμαστε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι επειδή είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε πάρουμε την ψυχολογία. Γνωρίζουμε καλά τη σημασία του αγώνα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν για να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει για να πάρει το αποτέλεσμα και να περάσει στους ομίλους», ανέφερε.

Για τις αποχωρήσεις σημαντικών παικτών, ανέφερε: «Σίγουρα οι παίκτες που αποχώρησαν ήταν σημαντικές απώλειες. Πέρσι βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν είμαι ο αρμόδιος για να πω αν χρειάζεται και που ενίσχυση η ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αν έχουμε περισσότερους παίκτες, σε πολλά παιχνίδια, θα μας βοηθήσει. Καλοδεχούμενοι λοιπόν αν έρθουν κάποιοι».

Πηγή: sport-fm.gr