Την ώρα κατά την οποία στην Ελλάδα οι ποδοσφαιρικές αρχές ενδιαφέρονται μην τυχόν και καθυστερήσει έστω μια μέρα η έναρξη του νέου πρωταθλήματος -σαν να μην συμβαίνει τίποτα, στην Τουρκία αποφάσισαν την αναβολή του για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες για τα στημένα παιχνίδια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στη χώρα μας το φτύσιμο πέφτει σύννεφο, αλλά σε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΑΕ, πιστεύουν ότι μάλλον ψιχαλίζει. Βασική τους επιδίωξη είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι θα ακολουθήσουν νέες πειθαρχικές διώξεις, νέες απολογίες και πιθανόν νέες ποινές, την ώρα που η σεζόν θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι Τούρκοι έχουν άλλη άποψη. Το τουρκικό πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 7 Αυγούστου, ωστόσο έπειτα από συνάντηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μεχμέτ Αϊντινλάρ με τον εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για το στήσιμο 19 αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή της πρεμιέρας για τουλάχιστον ένα μήνα. Αρχικά, η απόφαση είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 9 Σεπτεμβρίου και η Β’ Εθνική στις 10.

Στην Τουρκία η έρευνα για τα στημένα παιχνίδια προχωρεί κανονικά. Ως γνωστόν, έχουν ήδη φυλακιστεί 30 άτομα, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, ενώ έχουν προφυλακιστεί παράγοντες της Μπεσίκτας και της Τράμπζονσπορ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η ομοσπονδία δεν έχει τιμωρήσει τις Φενέρμπαχτσε και Τράμπζονσπορ που θα παίξουν κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές έχουν αποφασίσει να αφήσουν την υπόθεση να προχωρήσει σε ποινικό επίπεδο και μετά να αποφανθεί η αθλητική δικαιοσύνη.

Πηγή: sportfm.gr