Πιθανότατα είναι λίγοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού που… δεν έχουν ιδέα για την δευτεραθλήτρια Δανίας! Αλλά πόσοι είναι εκείνοι που ξέρουν τι πραγματικά χρειάζονται οι «πράσινοι», για να μην τα βρουν «μπαστούνια» μαζί της στο Champions League;

Το www.sport-fm.gr το ‘ψαξε «από μέσα», βρήκε τον κορυφαίο Δανό ρεπόρτερ, Μόρτεν Σέγερσμπολ και του… άρμεξε χρήσιμες πληροφορίες για την προσεχή αντίπαλο του «τριφυλλιού»!

Ο Δανός δημοσιογράφος Morten Crone Sejersbol της ιστοσελίδας «Sporten.dk» αναλύει στο www.sport-fm.gr το τι πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι» για να προσπεράσουν τη δανέζικη πρόκληση.
Γυμνασμένη ομάδα

«Αποτελεί μία πολύ καλά γυμνασμένη ομάδα , η οποία δίνει έμφαση στη φυσική κατάσταση. Αγωνίζεται δυνατά και στόχος της είναι η πίεση του αντιπάλου.

Οι ποδοσφαιριστές της τρέχουν ακατάπαυστα. Γενικά αποτελεί μία αρκετά καλά δουλεμένη ομάδα».

Ο οργανωτής στο κέντρο

«Ο κινητήριος μοχλός στο χώρου του κέντρου, Ντζεμπά-Ντζεμπά, είχε έναν τραυματισμό και ακόμα δεν τον έχει ξεπεράσει πλήρως.

Είναι εκτός φόρμας και η κατάσταση ετοιμότητάς του είναι στο 60%-70%. Στο πρώτο παιχνίδι δεν θα είναι σίγουρα στο επιθυμητό επίπεδο από άποψη φυσικής κατάστασης, ωστόσο γίνονται προσπάθειες να είναι έτοιμος στον επαναληπτικό».

Φωτιά στην επίθεση

«Η επιθετική γραμμή είναι το δυνατό σημείο στην ομάδα της Οντένσε. Συνήθως αγωνίζεται με δύο επιθετικούς. Τον Ουτάκα, ο οποίος αποτελεί το αστέρι της ομάδας και τον Μόρτεν Σκούμπο.

Ο πανύψηλος Δανός(Σκούμπο) αγωνίζεται ως κλασικός «φουνταριστός» και έχει την ικανότητα να τραβάει όλη την άμυνα πάνω του. Από την άλλη μεριά ο Ουτάκα αγωνίζεται κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός και είναι το αστέρι της ομάδας.

Δυνατά του στοιχεία είναι η ταχύτητα αλλά και τα πολύ καλά τελειώματα των φάσεων που έχει. Επίσης, συνεργάζονται αρκετά καλά μεταξύ τους.

Βέβαια, ο Ουτάκα έχει αρκετές προτάσεις κι από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με την Κολωνία του Σόλμπακεν(ήταν πέρυσι προπονητής της Κοπενχάγης) να βλέπει «ζεστά» το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μετακομίσει στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά μάλλον, μετά τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Το μοναδικό πρόβλημα για εμάς είναι ότι ο Σκούμπο έχει κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμού τα οποία δεν τον αφήνουν να πιάσει 100% το ρυθμό του, ωστόσο αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά».

Πρόβλημα η άμυνα

«Η άμυνα της Οντένσε αποτελείται από αργούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν αρέσκονται στο να ανεβαίνουν και να συμμετέχουν στην επίθεση της ομάδας, εξαιρουμένου του δεξιού μπακ, Ρούντ Έσπεν. Ο Νορβηγός είναι γρήγορος και προωθείται συμμετέχοντας στην οργάνωση της επίθεσης».

Αδιαφιλονίκητο φαβορί

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Όλοι εδώ στη Δανία τον γνωρίζουμε από τις Ευρωπαϊκές του πορείες αλλά και από τους Δανούς που έχουν αγωνιστεί εκεί. Είναι μεν το φαβορί αλλά οι κακές περσινές του εμφανίσεις κόντρα στην Κοπενχάγη δίνουν ελπίδες στην Οντένσε».

Πηγή: sport-fm.gr