Ισόπαλο 1-1, έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα απέναντι στην Ξάνθη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι. Το πρώτο ανήκε στους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με όμορφο γκολ του Σκούρτη, ενώ είχαν νωρίτερα δοκάρι κι έχασαν πέναλτι (το οποίο κακώς υπέδειξε ο Θάνος) με τον Παπαδόπουλο. Καλύτεροι οι Ακρίτες στην επανάληψη. Η ομάδα του Λουτσέσκου αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω απ’ το 55’ λόγω –σωστής-αποβολής του Τουρμένα και απάντησε με πανέξυπνο πλασέ του Νιέτο στο 68’.

Το ματς:

Αρκετά ζωηρό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού στην Αρκαδία. Από την μία ο Αστέρας προσπαθούσε με γεμίσματα να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Τσενάμο κι απ’ την άλλη η Ξάνθη «έτρεψε» την αντίπαλη άμυνα με τις αντεπιθέσεις της. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους, «μπλόκαραν» την ανάπτυξη της ομάδας του Βεργέτη κι έδειχναν πιο κοντά στο γκολ. Οι Αρκάδες σταδιακά κατάφεραν να ανεβάσουν τις γραμμές τους κι άρχισαν να απειλούν με καλύτερες προϋποθέσεις. Άγγιξαν το γκολ με το δοκάρι του Μπερτόλιο (25’), ενώ λίγο αργότερα ο διαιτητής, Θάνος, έδειξε –λανθασμένα- την «άσπρη βούλα» για χέρι του Φλίσκα, όμως η υπερβολική σιγουριά «έφαγε» τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (32’). Ο Αστέρας συνέχισε… φορτσάτος πίεσε τους Ακρίτες και λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από όμορφη αντεπίθεση, ο Σκούρτης νίκησε τον Τσενάμο (34’). Τα λεπτά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου κύλησαν με τους παίκτες του Λουτσέσκου να έχουν ισορροπήσει, όμως δεν μπόρεσαν να αγχώσουν ιδιαίτερα τον Μπαντή. Με διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Αστέρας. Η ομάδα του Βεργέτη, πίεση και άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως εντυπωσιακή επέμβαση ο Τσενάμο είπε όχι στην κεφαλιά του «Παπ» στο 49’. Η Ξάνθη έμεινε ζωντανή και η σκέψη του Λουτσέσκου να φέρει το παιχνίδι… πάνω στον Τορμένα που είχε κάρτα τον δικαίωσε. Ο Βραζιλιάνος είδε δεύτερη κίτρινη (55’) και οι Ακρίτες απέκτησαν αριθμητικό μειονέκτημα. \ Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν καλή. Κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους και δεν άφησαν τους Ακρίτες να πλησιάσουν, αλλά τελικά δεν την… γλίτωσαν. Μία από τις πολλές σέντρες του Μπέρτου, βρήκε αποδέκτη τον Νιέτο, που με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1 στο 68’. Ο ρυθμός στο παιχνίδι χάλασε μετά την ισοφάριση. Τα λεπτά κυλούσαν και οι δύο ομάδες έδειχναν να φοβούνται να ρισκάρουν. Οι προπονητές έπαιξαν τα τελευταία τους χαρτιά λίγο πριν την εκπνοή με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, με Παπαδόπουλο και Νιέτο, αντίστοιχα, για να «ξεφύγουν» απ΄ την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρ. (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παντελιάδης, Αλόκο, Λούι, Χαμντανί (71′ Γιάννου), Έντερσον, Ιγκλέσιας, Μπερτόλιο, Νίκο Φερνάντες (57’ Σανκαρέ), Παπαδόπουλος, Σκούρτης (61′ Κουρμπέλης) Στον πάγκο: Μάσα, Λανθαρότε, Κιτόκο, Θεοδωρόπουλος Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Φάρκας, Φλίσκας, Παπαστεργιανός, Βασιλακάκης, Ντιμιτρόφ, Λουσέρο (46’ Ερέα), Μπαξεβανίδης (56’ Νιέτο), Ράνος (72′ Καπετάνος) Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Τριάδης, Έλτον, Λισγάρας Πηγή: sport-fm.gr