Η συμφωνία των 120 εκ ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι γεγονός ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Etihad Airways και εκτινάσσει τα έσοδα της ομάδας. Σημαντικότερος παράγοντας της συμφωνίας η αλλαγή του ονόματος του γηπέδου από «Σίτι οφ Μάντσεστερ» σε «Etihad».

Παράλληλα η χορηγός εταιρία εγκαινίασε και επίσημα την επίσημη έναρξη δύο καθημερινών δρομολογίων Μάντσεστερ – Άμπου Ντάμπι δείχνοντας τη στενή συνεργασία των δύο περιοχών τα τελευταία χρόνια στον επιχειρηματικό κλάδο.
Η Μάντσεστερ Σίτι παρουσίασε τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της:

Γήπεδο
Το «Σίτι οφ Μάντσεστερ» θα μετονομαστεί σε «Etihad» άμεσα και θα αποτελέσει το κέντρο ενός μεγάλου αθλητικού πολυχώρου. Μίας ουσιαστικά αθλητούπολης στο ανατολικό Μάντσεστερ.

Φανέλες
Συνεργασία θα υπάρξει και στις νέες εμφανίσεις της ομάδας, με το logo της εταιρίας να διαδίδεται πιο εύκολα πλέον μέσω της προβολής της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάρκετινγκ
Από κοινού εκμετάλλευση διαφημιστικών δικαιωμάτων, συνεργασία στα επίσημα σάιτ, πώληση προϊόντων και γενικότερης προβολής των σημάτων τόσο της αεροπορικής εταιρίας όσο και της Μάντσεστερ Σίτι.

Επιχειρηματικότητα

Οι βάσεις δεδομένων και τα πελατολόγια των δύο πλευρών θα ενωθούν ώστε να μεγαλώσει άμεσα η αγορά στόχευσης και οι προοπτικές ανάπτυξης. Θα υπάρξει γενικότερη συνεργασία στην εκμετάλλευση όλων των πλεονεκτημάτων της αθλητούπολης και όχι μόνο του γηπέδου.

Προώθηση
Σε συνεργασία θα υπάρξει προώθηση ακαδημιών ποδοσφαίρου σε υποανάπτυκτες περιοχές και προώθηση των δρομολογίων των αερογραμμών σε όλη την Αγγλία και κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο με άνοιγμα στο Άμπου Ντάμπι.

Παγκόσμια προβολή
Η Αγγλία θα είναι μόνο το εφαλτήριο. Ποδόσφαιρο και αεροπορικές γραμμές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπουν γερά στις αγορές της Ινδίας, της Κίνας, των ΗΠΑ και των Αραβικών Εμιράτων.

Πηγή: sport-fm.gr