Έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του είναι ο νέος τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης. Ο Όσκαρ Φερνάντεθ μίλησε στο arcadia-sports για την απόφασή του να αφήσει την δεύτερη ομάδα της Βαλένθια και να έρθει στην Τρίπολη, αλλά και για τα πλάνα της νέας σεζόν. Ο 37χρονος τεχνικός αποκάλυψε πως είχε και επικοινωνία με τον βοηθό του προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τους Αρκάδες.

Δέχτηκα κλήση από τους ανθρώπους του Αστέρα, με ρώτησαν αν με ενδιαφέρει να αφήσω την Ισπανία και να έρθω εδώ. Μου άρεσε πολύ η πρόταση και ήρθα να συζητήσω. Μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Μου είπαν ότι θέλουν η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε», τόνισε αναφορικά με την πρόταση που δέχτηκε.

Σχετικά με τι γνωρίζει από την Ελλάδα, είπε: «Έχω πολλούς φίλους εδώ. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν Ισπανούς προπονητές ενώ γνωρίζω καλά και τον Λουίς Γκαρσία του Παναθηναϊκού. Επίσης και άλλους ποδοσφαιριστές και φυσικά τον Πουλίδο και τον Ορόθκο του Αστέρα».

Δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στους Ερνέστο Βαλβέρδε και Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι δύο πολύ καλοί προπονητές και έχουν παράξει έργο. Ελπίζω του χρόνου να τους στενοχωρήσω λίγο!»

Για τον Αστέρα και το πλάνο που έχει στο μυαλό του, σχολίασε: «Μίλησα με το βοηθό του Χιμένεθ για τον Αστέρα και μου είπε τα καλύτερα λόγια. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο, με προοπτικές και οι άνθρωποι εκεί ενδιαφέρονται πολύ για την ομάδα. Πέρσι μάλιστα παρακολούθησα δύο παιχνίδια του Αστέρα από την τηλεόραση. Με την Κέρκυρα και με τον Πανιώνιο στην Τρίπολη.

Πιστεύω ότι διαθέτει παίκτες με καλά στοιχεία για να πάμε μπροστά. Γνωρίζω ότι πέρσι είχε μόνο τρεις νίκες στην Τρίπολη και αυτό του στοίχισε. Υπήρχε πρόβλημα στο γκολ όμως γι’ αυτό δουλεύει όλη η ομάδα, δε φταίει μόνο η επίθεση. Άμεσος βοηθός μου θα είναι ο Χεσούς Κάσας τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά και συνεργάζομαι στενά. Επίσης, στο τιμ θα βρίσκεται και ο Στάικος Βεργέτης τον οποίο γνώρισα στην Τρίπολη, ξέρει καλά τη γλώσσα και θα συνεργαστούμε άψογα».