Να ξεπεράσει με τον Παναθηναϊκό τους οκτώ ευρωπαϊκούς τίτλους είναι ο επόμενος στόχος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Πράσινη». Ο Σέρβος προπονητής κάθε άλλο παρά κορεσμένος δείχνει και προσδοκά νέες επιτυχίες με το «τριφύλλι».

«Το όνειρο μου είναι να περάσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και είμαι πανέτοιμος να το κάνω πραγματικότητα. Το όνειρό μου είναι να κάνουμε τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, σε όλη την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό είναι το όνειρό μου. Γι αυτό δουλεύω και αυτό περιμένω να ζήσω», τόνισε ο «Ζοτς».

«Το 1999 ήρθα στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είχε ένα ευρωπαϊκό. Σήμερα, 12 χρόνια αργότερα ο Παναθηναϊκός έχει έξι. Τότε η Ρεάλ είχε οκτώ και ήταν πρώτη. Τώρα εμείς και η ΤΣΣΚΑ έχουμε έξι και έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην Ρεάλ. Από την μεριά μου αυτή είναι η επιθυμία μου. Να περάσουμε και την Ρεάλ. Αυτό είναι το όνειρό μου και είμαι πανέτοιμος να το κάνω πραγματικότητα», πρόσθεσε ο 51χρονος προπονητής.

Πώς μπορεί να γίνει αυτός ο στόχος πραγματικότητα; «Να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Να δουλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, όπως γίνεται τα τελευταία 12 χρόνια και να έχουμε πάντα ομαδικό πνεύμα σε ότι και αν κάνουμε. Αυτός είναι ο τρόπος μας», απάντησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην πρόθεση του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου να αποχωρήσουν από την ομάδα. «Πρέπει να δούμε τι θα κάνουν, γιατί χωρίς αυτούς αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπάρξει. Είμαστε όλοι εδώ εξαιτίας αυτών. Για μία ακόμη φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έχουν δώσει την ευκαιρία να δουλέψουμε στην ομάδα και με τον τρόπο που θέλουμε. Και τα αποτελέσματα είναι εδώ. Έχουμε πάει σε 27 τελικούς κι έχουμε πάρει 22 τίτλους, όλοι μαζί, μέσα σε 12 χρόνια. Είμαστε μία οικογένεια», δήλωσε.

Για τα συμβόλαια Φώτση, Τσαρτσαρή και Περπέρογλου που λήγουν ήταν σαφής. «Χωρίς την παραμικρή δεύτερη σκέψη θα πρέπει να μείνουν και οι τρεις. Θα πρέπει να κάνουν καινούρια συμβόλαια και τέλος. Είμαι ξεκάθαρος».

Τέλος, σχολίασε τα επεισόδια στον τελευταίο τελικό. «Έχω πει πολλές φορές πως με τη βοήθεια των οπαδών μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Θα πρέπει όμως κι αυτοί από τη μεριά τους να απομονώσουν αυτούς τους 50-100 που κάνουν όλα αυτά τα επεισόδια και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Πάντα προστατεύω τους πραγματικούς φιλάθλους. Τους χούλιγκαν ποτέ!».

Πηγή: sport-fm.gr