Άρωμα… Ισπανίας θα έχει η ΑΕΚ της επόμενης περιόδου. Μάχη για να διατηρήσει τον Μίτσελ στο δυναμικό της δίνει η «Ένωση». Τι δήλωσε ο μάνατζέρ του στη «SportDay» για τις επαφές με την Μπέρμιγχαμ. Υπογράφει ο Κίνι για τη θέση του επιθετικού. Καλά νέα από τη Σεβίλλη φέρνει ο Μανόλο Χιμένεθ. Βελτιωμένες προτάσεις σε Δέλλα και Λυμπερόπουλο.

Μάχη για Μίτσελ

Η διακαής επιθυμία της ΑΕΚ και του Μίτσελ να συνεχίσουν τη συνεργασία τους καθιστά εφικτό να ξεπεραστούν τα μεγάλα οικονομικά εμπόδια που υπάρχουν για να συμβεί αυτό. Η Μπέρμιγχαμ, στην οποία και ανήκει ο παίκτης, δεν αξιώνει 1,8 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στη ρήτρα του Ισπανού μέσου και κάποιες πηγές θέλουν να έχουν ρίξει τις απαιτήσεις τους στις 700.000 ευρώ! Βέβαια θα πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη «έκπτωση» για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει δικό της τον Μίτσελ και για το λόγο αυτό θα συναντηθεί ο μάνατζέρ του, Χέλου Ροντρίγκεθ, με την αγγλική ομάδα την επόμενη εβδομάδα.

«Από τη στιγμή που και ο Μίτσελ και η ΑΕΚ θέλουμε την παραμονή του, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Πέρα από τις ρήτρες, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας εφικτός οικονομικά τρόπος για να μείνει ο Μίτσελ. Την Τρίτη έχουμε ένα κρίσιμο ραντεβού με την Μπέρμιγχαμ», δήλωσε στην «SportDay» ο εκπρόσωπος του Μίτσελ. Δύο διαπραγματευτικά όπλα, πέραν της επιθυμίας του παίκτη να παραμείνει στην ΑΕΚ, είναι το γεγονός ότι ο Μίτσελ μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο και η Μπέρμιγχαμ, που έχει υποβιβαστεί από την Premiership, θα ήθελε να απαλλαγεί από το υψηλό συμβόλαιό του.

Από την άλλη, πέρα από την Μπέρμιγχαμ, θα πρέπει να πει το «ναι» και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Το συμβόλαιό του στην αγγλική ομάδα είναι 700.000 ευρώ ετησίως και η ΑΕΚ αδυνατεί να δώσει πάνω από 500.000 ευρώ, ποσό που για αυτή αποτελεί ήδη υπέρβαση.

«Κλείνει» ο Κίνι

Μία ανάσα από την ολοκλήρωση της επόμενης μεταγραφής της είναι η ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Κίνι θα αποτελέσει το αντικαταστάτη του Ίσμαελ Μπλάνκο και αναμένεται να υπογράψει για δύο χρόνια έναντι περίπου 200.000 ευρώ ετησίως. Ο 30χρονος φορ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά η Αλκορκόν έχει δεσμευτεί να μη του σταθεί εμπόδιο και δεν αναμένεται να προβάλει υψηλές απαιτήσεις για την παραχώρησή του.

Για την ενίσχυση της επίθεσης η ΑΕΚ εξετάζει σοβαρά και την περίπτωση του Αλέξις Αλάρ. Ο 24χρονος Γάλλος περιφερειακός φορ έμεινε ελεύθερος από τη Σεντάν, με την οποία είχε 10 γκολ σε 30 ματς στη Ligue 2, και αποτελεί εισήγηση του Άρναρ Γκρέταρσον. Αντίθετα, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Φαμπιάν Χιμσίνσκι. Όσο για τον Ναμπίλ Μπαχά, η «Ένωση» προσφέρει 500.000 ευρώ συνολικά για δύο χρόνια, ο Μαροκινός αναζητεί κάτι καλύτερο αλλά δεν έχει απορρίψει την πρόταση.

Περιμένει τη Σεβίλλη

Ευχάριστα ήχησε στα αυτιά του Μανόλο Χιμένεθ η είδηση ότι ο νέος προπονητής της Σεβίλλης, Μαρθελίνο, ζήτησε ένα μικρό ρόστερ 22 παικτών. Αυτό σημαίνει πως στην ομάδα της Ανδαλουσίας δεν θα «χωρέσουν» παίκτες που ενδιαφέρουν τον προπονητή της ΑΕΚ και μπορεί να τους φέρει σαν δανεικούς στην Ελλάδα.

Για το κέντρο της άμυνας ο Χιμένεθ θα ήθελε έναν (ή και τους δύο) εκ των 22χρονου Χουάν Κάλα και του 21χρονου Χοσέ Μπερνάρντο, ενώ εξετάζεται και ο ελεύθερος από την Έρκουλες Αμπραάμ Παθ. Ο 23χρονος Λαουτάρο Ακόστα θεωρείται ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Νάτσο Σκόκο, ενώ για την επίθεση ο 21χρονος Ρόδρι αναμένεται να μείνει ελεύθερος, αλλά προτιμά να συνεχίσει σε ομάδα της Ισπανίας. Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερώσει τον Σταύρο Αδαμίδη για τις επαφές του. Ίσως, πάντως, η «Ένωση» να χρειαστεί να περιμένει μέχρι τις αρχές Ιουλίου για τις αποφάσεις της Σεβίλλης.

«Ανεβαίνει» για Δέλλα και Λυμπερόπουλο

Βελτιωμένη πρόταση έκανε χθες ο Σταύρος Αδαμίδης στον Τραϊανό Δέλλα και σήμερα θα ακολουθήσει ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Η απάντηση αμφοτέρων, που έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν για έναν ακόμη χρόνο στην ΑΕΚ αλλά όχι με το αζημίωτο, αναμένεται το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και υπάρχει αισιοδοξία πως θα πουν το «ναι». Πληροφορίες αναφέρουν πως στον «Κολοσσό» προτάθηκε συμβόλαιο με 250.000 ευρώ έναντι 300.000 που εισέπραττε πέρυσι και αντίστοιχη προσφορά έγινε στον «Λύμπε», που λάμβανε 400.000 ευρώ.

Ανοικτό του Ιγκλέσιας

Στην ΑΕΚ δεν έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση του Ματίας Ιγκλέσιας. Αμυντικός χαφ δεν αναζητείται, ωστόσο εφόσον προκύψει ανάγκη με πιθανή πώληση παίκτη (Γκέντσογλου ή Μάκος), τότε θα ενεργοποιηθεί η προφορική συμφωνία που υπάρχει με τον 26χρονο Αργεντινό από το χειμώνα.

Πηγή: sport-fm.gr