Ο Ολυμπιακός θέλει να ανατρέψει τα σχέδια του Παναθηναϊκού να στεφθεί πρωταθλητής στο ΣΕΦ στον αποψινό τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 (22:00, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Πίστη για δυναμική επιστροφή στη διεκδίκηση του θρόνου στους «ερυθρόλευκους», να τελειώνουν από σήμερα θέλουν οι «πράσινοι» για τους οποίους παραμένει ερωτηματικό η συμμετοχή του Περπέρογλου. Μάχη για το προβάδισμα στην Πυλαία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (22:00, ΝΕΤ)

Στέψη ή παράταση; Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, που έχει κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς των τελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και καλούνται να φτάσουν σε μία ανατροπή που έχει συμβεί μόλις μία φορά στα χρονικά των τελικών της Α1: το 2002, με θύματα τους ίδιους απέναντι στην ΑΕΚ. Παρά τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στις τάξεις της υπάρχει πίστη για τη μεγάλη επιστροφή. Η προετοιμασία των Κυπελλούχων ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα πέραν των γνωστών (Νεστέροβιτς, Βασιλόπουλος) και με την παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου. Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ μαζί με τον αδερφό του, Παναγιώτη, χθες μεσημέρι επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΕΟΚ κι εξέφρασαν στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, τη δυσαρέσκειά τους για τη διαιτησία. Ο «Ντούντα» προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του προσηλωμένους στο αγωνιστικό καθήκον και τους επισημαίνει κατ’ επανάληψη να μην παρασυρθούν από τα νεύρα τους.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια του 2-0, αλλά δεν επαναπαύεται στο τριπλό match-ball και στόχος είναι να τελειώνει τη δουλειά απόψε φτάνοντας στον ένατο συνεχόμενο, 13ο στα τελευταία 14 χρόνια και 32ο συνολικά τίτλο στην ιστορία τους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπολογίζει κανονικά στον Ρομέιν Σάτο, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη γάμπα, ενώ η συμμετοχή του Στράτου Περπέρογλου, που ακολούθησε μέρος της προπόνησης, στην αποστολή θα κριθεί σήμερα, αλλά πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Κορομηλάς και Αφεντουλίδης. Αν χρειαστεί να διεξαχθεί τέταρτος αγώνας, θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (22:00).

ΠΑΟΚ-Άρης (19:00, Novasports)

Μετά από δύο αγώνες που κρίθηκαν στο νήμα, ΠΑΟΚ και Άρης διεκδικούν τη νίκη που θα φέρει έναν από τους δύο μία ανάσα από το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με σύμμαχο τον κόσμο του και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θέλει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, ενώ οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν σίγουρα χωρίς τον τραυματία Χρήστο Ταπούτο και πιθανώς χωρίς τον Μπρένταν Γουίντερς. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Ψαριανός. Ο τέταρτος αγώνας της σειράς θα γίνει την Κυριακή στο «Αλεξάνδρειο» (19:00).

Πηγή: sport-fm.gr