Το στρατόπεδο της Τσέλσι δεν έχει χώρο για τον Κάρλο Αντσελότι και τη νέα σεζόν. Ο Ιταλός τεχνικός μοιάζει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της απομάκρυνσης από τους «μπλε» μετά την αποτυχημένη σεζόν των Λονδρέζων με τον ίδιο στον πάγκο τους, ωστόσο σε περίπτωση που του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει, θα κάνει με ικανοποίηση.

«Η διοίκηση θα κρίνει το έργο μου. Αν αποφασίσουν ότι πρέπει να με αντικαταστήσουν, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν πρόκειται να με δείτε σε καμιά γωνιά να κλαίω ή οτιδήποτε τέτοιο. Θα αποδεχτώ την απόφαση του συλλόγου και θα πάρω τον δρόμο μου», παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο οποίος ένα χρόνο πριν πανηγύριζε το νταμπλ.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. Αν κάποιος μου έλεγε όταν ήρθα στην Αγγλία πως μέσα σε δυο χρόνια το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος. Η προηγούμενη σεζόν ήταν φανταστική. Η φετινή δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να είμαστε καλύτεροι του χρόνου», παρατήρησε ο Αντσελότι και συνέχισε:

«Απολαμβάνω τη δουλειά μου. Εργάζομαι 15 χρόνια ως προπονητής -κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες χάνεις. Κάνεις και λάθη, λογικό είναι. Πάντα όμως στο τέλος της σεζόν ένιωθα εντάξει με τον εαυτό μου διότι είχα κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να πάει καλά η ομάδα. Θέλω να παραμείνω και να συνεχίσω το έργο μου».

Με την Τσέλσι να μένει εκτός τίτλων στην Αγγλία, αλλά και από την διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το μεγάλο όνειρο του Ρώσου ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς, το μέλλον του Αντσελότι μοιάζει προδιαγεγραμμένο. Εν τούτοις δεν παύει να κάνει σχέδια παραμονής, έστω κι αν οι πιθανότητες να μείνει είναι πλέον ελάχιστες.

«Αφήνουμε πίσω μας τη φετινή σεζόν. Δεν εξελίχθηκε όπως περιμέναμε, σε ένα ποσοστό εξηγείται μιας και είχαμε πάρα πολλά προβλήματα. Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, ούτε βέβαια να πιάσουμε σπουδαία απόδοση. Την Κυριακή δίνουμε το τελευταίο παιχνίδι με την Έβερτον και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν θα ‘ναι εύκολο πάντως», προειδοποίησε και εξήγησε το σκεπτικό του:

«Φανταστείτε πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή να προπονείται την τελευταία εβδομάδα, χωρίς να έχει να κυνηγήσει κάποιο στόχο… Δεν είναι εύκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Όπως και να ‘χει εμείς θα πάμε για τη νίκη για να τελειώσουμε θετικά τις επίσημες υποχρεώσεις μας. Όσο για του χρόνου δεν χρειαζόμαστε πολλές αλλαγές. Διαθέτουμε εξαιρετικό ρόστερ. Δεν θα χρειαστούν τρομερές προσθήκες για να διατηρηθούμε στις κορυφαίες θέσεις».

Πηγή: sportfm.gr