Ένα -αυτό με τ’ αστεράκια- που θ’ αγκαλιάσει η ίδια κι ένα που (θα τραβήξει και) θα… ξεγυμνώσει ακόμα περισσότερο τον βασικό της αντίπαλο για το Champions League! Νιώθοντας «σαν στο σπίτι της» στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ βγάζει το «καρμπόν» του προημιτελικού Κυπέλλου και (εφόσον ξεπατικώσει τη μεγάλη νίκη) βάζει… φωτιά στον Παναθηναϊκό και ακλόνητη υποψηφιότητα για την πρωτιά στα play-off (21:45, Novasports 1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Χωρίς τον «ήρωα» της… παρόμοιας αναμέτρησης στο Κύπελλο (με τυπικά γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό), Νίκο Λυμπερόπουλο, η ΑΕΚ ξέρει πως -με ίδιο, όμως, αποτέλεσμα, θα έχει διπλό όφελος: Αφενός, διότι θα διατηρηθεί σίγουρα στην κορυφή της βαθμολογίας -και μάλιστα σε απόσταση περισσότερη της μιας νίκης- από τους «πράσινους» και αφετέρου διότι θα βυθίσει τους τελευταίους σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια ενόψει της συνέχειας.

Όχι ότι στην «Ένωση» θα… κακόπεφτε και η ισοπαλία -που θα τη διατηρήσει έναν πόντο πάνω από την ομάδα του Φερέιρα στην κατάταξη. Άλλωστε και ο έτερος διεκδικητής ΠΑΟΚ έχει δύσκολο ματς στο Βόλο και φυσικά να επισκεφτεί το ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική. Αλλά γεγονός είναι πως η δύσκολη φάση που περνάει ο Παναθηναϊκός -σε συνδυασμό και με το καλό… φεγγάρι που διανύει η «Ένωση» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου- μετατρέπουν το σημερινό ματς (στην κοινή τους, άλλωστε, έδρα) σε ευκαιρία να «ξεχειλώσει» το προβάδισμα εναντίον τους.

Εξάλλου, το αποψινό παιχνίδι είναι και θέμα μίνι… τιμής για την ΑΕΚ -όσον αφορά στις αναμετρήσεις της με τον Παναθηναϊκό στα play-off. Κι αυτό διότι σε σύνολο τεσσάρων τέτοιων, η «Ένωση» αγνοεί τη νίκη -μετρώντας δύο ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες (η μια εκ των οποίων το 4-1 του 2007/08).

Μετρημένα… κουκιά!
Συνηθίζεται οι απουσίες παικτών (και μάλιστα βασικότατων, όπως είναι οι τραυματίες Σκόκο και Λυμπερόπουλος) να χαρακτηρίζονται «πονοκέφαλοι» για τους προπονητές. Στην περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ, όμως, επιβεβαιώνουν και τη θεωρία πως «η απουσία εναλλακτικών λύσεων… ξεκαθαρίζει υπέροχα το μυαλό».

Έχοντας μείνει, λοιπόν, με πέντε μεσοεπιθετικούς για να καλύψει τις τέσσερις τέτοιες θέσεις του ρόμβου από τη μέση και μπροστά (και τις δύο από αυτές να αφορούν τον «ξεχασμένο» Μπερνς και τον τοποθετημένο σε δεύτερο πλάνο, Ίσμαελ Μπλάνκο), τα… κουκιά της ενδεκάδας είναι μετρημένα για τον Ανδαλουσιανό.

Εκείνος, λοιπόν, αναμένεται να την παρατάξει το βράδυ στο ΟΑΚΑ με τερματοφύλακα τον Σάχα, δίδυμο στα στόπερ τους Δέλλα-Μανωλά, δεξί μπακ τον Γεωργέα και τον Καράμπελα να επανέρχεται (μετά την τιμωρία του) στα αριστερά. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει μετατόπιση του φορμαρισμένου Λαγού στη θέση του Μίτσελ -μαζί με τους «σίγουρους» στα χαφ, Ντιόπ και Μάκο.

Από ‘κει και μπροστά, δε -όπως προαναφέρθηκε- τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σε ρόλο επιτελικού θα είναι πιθανότατα ο Γκερέιρο (χωρίς να αποκλείεται, πάντως, η επιλογή του Καφέ) και δίδυμο στην επίθεση θα είναι οι Λεονάρντο και Μπαχά -που αλήθεια είναι πως παρουσίασαν ενδιαφέρουσα συνεργασία στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά η αποστολή για το αποψινό ματς (απ’ την οποία απουσιάζουν, εκτός των τραυματιών Σκόκο και Λυμπερόπουλου, οι Γιάχιτς, Γκέντσογλου, Νασούτι, Έντερ και Αργυρίου) αποτελείται από τους εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας, Ματέος, Καφές, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μίτσελ, Νταντόμο, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς και Μπαχά.

Πηγή: sportfm.gr